Tasapainoilua orgaanisen ja synteettisen välillä – arviossa W. Iivarinen

Julkaistu Infernossa 10/2021.

06.01.2022
W. IIVARINEN
Huonoja uutisia
ECLIPSE/THS

Raskasta suomenkielistä rockia ei-niin-ilmeisin konstein tuottaneesta Tytär-yhtyeestä tuttu Wile Iivarinen julkaisee kolmannen soololevynsä.

Läheisen menetystä ja surua teksteissään käsittelevä albumi on miehen aiemmat tekemiset tuntevalle näiltä osin tutun oloista tavaraa. Hyvin ei mene oikein millään rintamalla, kuten levyn nimikin saattaa juoruta. Paha olo myös sanallistetaan totutun purevasti.

Musiikillisesti on sen sijaan tehty vereksiä aluevaltauksia, sillä Iivarisen matalataajuuskitara- ja torvipitoinen painavahko rock saa tällä kertaa vahvasti elektronista tukea. Jopa teknon ja dubstepin taajuuksille ulottuvat konevaikutteet saavat alkuun hieman kavahtamaan ja tuntuvat ikään kuin orgaanisen musiikin ympärille vähän väkisin puetuilta elementeiltä. Muutamalla kuuntelulla paketti alkaa kuitenkin löytää luontevuutensa eikä synteettisille ainesosille enää niin irvistele.

Huonoja uutisia ei pesiydy sisuksiini aivan samalla tavalla kuin edeltäjänsä, vuoden 2016 Melankolia (kuunnelkaa vaikka upea Suru kasvoilla), ehkä juuri elektroniikan vieraannuttavan vaikutuksen vuoksi. Hyvä levy se on silti ja Iivarinen joka tapauksessa lahjakas ja omaleimainen musiikintekijä, jonka soisi päätyvän nykyistä useampien korvaparien ulottuville.

Lisää luettavaa