Tehokas pakkaus tunnelmaa ja tarttuvuutta – arviossa Ancient Obscurity

Julkaistu Infernossa 1/2022.

25.03.2022
ANCIENT OBSCURITY
Nimettömät maat
WOLFSPELL

Kotimaisella Ancient Obscuritylla on vyönsä alla pari demoa, kolme ep:tä ja yksi splittijulkaisu, joiden jälkeen on hyvä aika julkaista ensimmäinen täyspitkä studioalbumi.

Kyseessä on Valtteri Pasasen projekti, jossa hän hoitaa lähes kaikki soittimet ja laulut. Avustamassa ovat basisti-laulaja T. Keisanen ja heleämmästä tulkinnasta vastaava V. Haavisto.

Musiikillisesti Ancient Obscurity kulkee rujomman ja melodisemman black metalin välimaastossa yhdistäen taitavasti tunnelman ja tarttuvuuden. Nimettömät maat on varsin tehokas pakkaus, josta löytyy yhtymäkohtia niin kotimaisiin kuin skandinaavisiinkin klassikoihin.

Keskitempoisemmat ja melodisemmat kohdat vievät yhtyeen musiikkia ajoittain pakanametalliseen, jopa hieman iskelmälliseen suuntaan. Ei silti huolta, tarjolla ei ole mitään folkpiiperrystä tai Viikatetta, vaan sielua korventavaa black metalia.

Ancient Obscurityn debyytti on lupaava alku, joka osoittaa, että yhtyeessä on selkeästi potentiaalia. Vielä se maaginen viimeinen silaus jää kuitenkin uupumaan. Sitä odotellessa.

Lisää luettavaa