Timmiä ja soljuvaa melodista hard rockia – arviossa Rust n’ Rage

Julkaistu Infernossa 4/2022.

20.06.2022
RUST N’ RAGE
One for the Road
FRONTIERS

Pori omaa vahvat perinteet suomenkielisen melodisen rockin saralla, mutta Dingon ja Yön ilmestymisen jälkeen rannikkokaupungissa ei ole liiemmin päästy Jussi Lehtisalon tekemisiä lukuun ottamatta juhlimaan.

Rust n’ Rage päivittää kotikaupunkinsa tilannetta 2020-luvulle varsin mallikkaasti, sillä porilaiskvartetin uutukainen sisältää kiireestä kantapäähän vertailun kestävää melodista hard rockia. Tuottaja Jimmy Westerlundin ohjauksessa sorvattu 11 kappaleen nippu soljuu, tanssahtelee ja soundaa hyvältä yhtenäisenä kokonaisuutena. Rust n’ Rage istuukin oikein hyvin levyhyllyyn kotoisten kollegojensa ja kevään kiertuekavereidensa Brother Firetriben ja One Desiren rinnalle.

Rust n’ Rage -miehistön pohjat ovat kunnossa ja kotiläksyt tehty hyvin. Soitto on timmiä ja meininki kohdallaan. Levyn sävellyksissä kuuluu kauttaaltaan tukkarockin amerikanlaidan vahva vaikutus. Rivakat Prisoner, I’ve Had
Enough ja The Throne hurmaavat villillä draivillaan, nimikappale, Heartbreaker ja Moving On taas väkevällä tunnelmallaan. Tästä ei melodinen hard rock -levy paljon parane.

Lisää luettavaa