Toxic Holocaust – From the Ashes of Nuclear Destruction

01.04.2013
Toxic Holocaust
From the Ashes of Nuclear Destruction

From the Ashes of Nuclear Destruction kerää yhteen erinäisiä pikkujulkaisuja, demoversioita ja vinyylisplittejä Toxic Holocaustin uran varrelta. Ihan hieno juttu, mutta olisivat tehneet paketista saman tien kattavan. Tuplalevyksihän tämä olisi silloin  paisunut, vaan olisipahan ainakin kaikki sälä samoissa kansissa.

Vanhempi Toxic Holocaust on suoraviivaista thrashiä, josta kuulee jenkkinimien ohella myös vanhan Sodomin ja Kreatorin sekä Motörheadin vaikutuksen. Soitto ei ole vanhemmilla raidoilla kovin tiukkaa ja sounditkin ovat nykystandardeihin tottuneille varsin karut. Kitara surisee ajoittain kuin basso Napalm Deathin Scumilla.

Välittömästi otsaan takovat rypistykset eivät väriä liiemmin vaihtele. Tunnin mitassa näin yksinkertainen kohnotus käy jo puuduttamaan, joskin virkeä riffittely ja kokoelman luonne auttavat kestämään melko ahtaasta sapluunasta puristetut biisit.

Musiikin puolesta arvosana on kuten merkitty. Itse preferoin tuoreinta pitkäsoittoa. Pienjulkaisut missanneille faneille tämä on kuitenkin pykälän arvokkaampi julkaisu. Olkoonkin, että säläbiisejä olisi riittänyt vielä toisenkin tunnin mitalle. Tätä promoa ei ole hiljaisen äänenvoimakkuuden perusteella myöskään masteroitu loppuun. Moka on toivottavasti myyntiversioon korjattu.

Lisää luettavaa