Turboahdettua modernia poweria – arviossa Frozen Crown

Julkaistu Infernossa 2/2023.

17.04.2023
FROZEN CROWN
Call of the North
SCARLET

Call of the North on italialaisen Frozen Crownin neljäs levy. Viisijäsenisen yhtyeen keulilla on asiansa osaava, joskin soundiltaan valitettavan yksipuolinen naissolisti. Hänen puolisonsa, kitaristi-pääjehu Federico Mondelli, hoitaa taustalaulut ja välillä pienesti liidejäkin.

Yhtye edustaa enimmäkseen sitä kaikkein mielikuvituksettominta uudempaa power metalia. Riffit sentään ovat ajoittain raskaampia kuin genressä yleensä, ja yhdessä biisissä taisi olla jopa pari sekuntia blastbeatiä. Kliseitä ei silti kaihdeta, ja monessa kohtaa ohjenuorana tuntuu olleen ”mieluummin överit kuin vajarit”. Dragonforcen ja vastaavien diggareille se tuskin on ongelma.

Levystä jää päällimmäisenä mieleen pari hassua melodiaa ja tukku kertosäkeitä, sillä ainakin valtaosa niistä on rakennettu viimeisen päälle mieleenpainuviksi. Sen sijaan muissa kappaleiden osissa ei ole paljoakaan, mikä erottaisi Frozen Crownin edes hieman muista samanhenkisistä bändeistä. Vertailukohtia muuten riittää, onhan albumilla mittaa lähes tunnin verran.

Mikäli turboahdettu, kevyesti sinfoninen ja moderni power uppoaa, ei muuta kuin kuunteluun.

Lisää luettavaa