Tymäkkää, mutta yksipuolista möyrimistä – arviossa Necroticgorebeast

Julkaistu Infernossa 10/2023.

19.01.2024
NECROTICGOREBEAST
Repugnant
COMATOSE

Läheltä katsottuna kanukkien vahvasti slam-henkinen brutaali death metal näyttää tekevän kaiken juuri oikein. Yhdestä yöstä voisi maksaa enemmänkin. Katsetta kauemmas suunnatessa paljastuu, että säännöllisempään yhteiseloon ei taida sittenkään olla rahkeita.

Repugnant on todella raskas levy. Bändi paiskoo, möyrii ja örisee matalalta koko albumin keston vailla hetken armoa. Moderni, lämmin ja erotteleva soundi istuu toimitukseen asianmukaisen kasvottomasti, eikä kuulijan tunteista isompia välitetä.

Vaan vähän kyllä voisivat välittää. Ei niinkään kokonaisuutta vesittämällä vaan vaikutekirjoa laajentamalla. Devourment perillisineen kuuluu vahvasti, eikä sitten juuri mikään muu. Laidat ovat melko lähellä toisiaan ja kokonaisuus tuntuu yksipuoliselta.

Kappaleiden keskinäinen dynamiikka ja kuuntelun jälkeen päähän palaavat koukut ovat sen verran vähissä, että tymäkästä ensivaikutelmastaan huolimatta levyn pariin tuskin tulee kovin usein palattua. Jos niin kuitenkin käy, meillä tulee olemaan varmasti ihan kivaa. Kämppäni avaimia en tälle pedolle aio kuitenkaan luovuttaa.

Lisää luettavaa