Tyydyttää fanien nälkää – arviossa Cradle of Filthin livelevy

Julkaistu Infernossa 4/2023.

25.05.2023
CRADLE OF FILTH
Trouble and Their Double Lives
NAPALM

Suffolkilainen äärimetallipioneeri Cradle of Filth on levittänyt tummanpuhuvaa evankeliumiaan jo yli 30 vuoden ajan. Vampyyriaiheisesta kauhukuvastostaan tutuksi tullut yhtye on kokenut vuosien varrella varsin rajuja kokoonpanomuutoksia jättäen laulaja Dani Filthtin sen ainoaksi alkuperäisjäseneksi.

Bändin edellisestä virallisesta livelevystä Live Bait for the Deadistä on kulunut yli 20 vuotta, joten eipä liene parempaa tapaa juhlistaa uudelle levy-yhtiölle siirtymistä kuin uunituore konserttitaltiointi.

Vuosien 2014–2019 välisenä aikana taltioidut kappaleet esittää Cradle of Filthin historian pitkäaikaisin kokoonpano. Sittemmin kyseisestä ryhmästä on häipynyt niin kitaristi Richard Shaw kuin kosketinsoittaja Lindsay Schoolcraftkin.

Settilista on hieman yllätyksetön mutta kattava. Thornography-levyn sivuuttaminen on bonusta, kuten myös Bathory Arian ansiokas versiointi. Kaksi uutta studiobiisiä ovat melko mukavia, viimeisimmän levyn jälkihehkussa paistattelevia vetoja. Näistä ensimmäinen, She Is a Fire, on aavistuksen iskevämpi.

Ei mikään tuikitarpeellinen tuote, mutta tyydyttänee fanien nälkää mainiosti.

Lisää luettavaa