Tyydyttää fanin muttei kasuaalia kuuntelijaa – arviossa Turmion Kätilöt

Julkaistu Infernossa 1/2023.

09.03.2023
TURMION KÄTILÖT
Omen X
NUCLEAR BLAST

Niljakkaalla s/m-kuvastolla ja transgressiivisella huumorilla varustetulla konemetallillaan yleisöä toista vuosikymmentä ihastuttanut ja vihastuttanut Turmion Kätilöt on yhtye, joka ei jätä ketään kylmäksi, varsinkaan keikkatilanteessa. Vuosien saatossa yhtye on kasvanut pienten piirien kuriositeetista kohtuullista listamenestystä nauttivaksi major label -toimijaksi.

Yhtyeen kymmenes levy on sen kolmas pitkäaikaisen kakkoslaulajan Spellgothin lähdön jälkeen. MC Raaka Peen rinnalla on siitä lähtien toiminut Shaq-U eli Fear of Dominationistakin tuttu Saku Solin. Suuria muutoksia tämä ei ole itse musiikkiin tuonut. Samalla peruskaavalla mennään.

Turmion Kätilöt on tehnyt tutun ja turvallisen levyn, joka tyydyttänee fanit mutta tuntuu näin kasuaalin kuuntelijan kuulokulmasta hieman valjulta ja itseään toistavalta. Pari täsmäiskua löytyy, kuten esimerkiksi väkevän energinen Vie se pois ja hektinen Kun kesä kuoli. Kokonaisuus on kuitenkin hieman liian puuduttava, että siitä jaksaisi nauttia täysin rinnoin.

Lisää luettavaa