Vahva visio tuottaa kultaa – arviossa Church of Misery

Julkaistu Infernossa 6/2023.

13.09.2023
CHURCH OF MISERY
Born Under a Mad Sign
RISE ABOVE

Kuuluisista sarjamurhaajista tarinansa ammentava Church of Misery on erottunut muista stoner/doom-bändeistä imagollaan ja estetiikallaan. Basisti Tatsu Mikami on ollut japanilaisorkesterin 28-vuotisen historian ainoa pysyvä jäsen, ja Church of Misery onkin levännyt hyvin pitkälti hänen riffikynänsä varassa.

Nyt tuulahduksen menneisyydestä tuo laulaja Kazuhiro Asaeda, joka lauloi yhtyeen ensimmäisellä, vuonna 1996 julkaistulla demolla. Miehistönvaihdoksista huolimatta Born Under a Mad Sign on pätevä näyttö, mikä kertoo Mikamin vahvasta visiosta ja sävellystaidosta.

Levy on tunnelmaltaan hieman erilainen kuin Repulsion-mies Scott Carlsonin laulama edeltäjä And Then There Were None… (2016), mutta muutos ei ole ollenkaan pahasta. Asaeda ei ole ehkä yhtä persoonallinen solisti, mutta hyvin hänkin tonttinsa hoitaa. Ja itse biisithän ovat täyttä kultaa. Pahisvalikoimasta löytyvät muiden muassa David Koresh, Fritz Haarmann, Randy Kraft ja H. H. Holmes, joten teemojenkaan puolesta ei ole löysäilty.

Tervetuloa takaisin, teitä on kaivattu.

Lisää luettavaa