Vakuuttavaa tykitystä – arviossa Thlipsis

Julkaistu Infernossa 10/2023.

13.01.2024
THLIPSIS
Dawn of Defiance
FLOGA

Tämähän on oikea ilon ja onnen päivä, sillä tässä meillä on aivan uusi kreikkalainen black metal -bändi! Thlipsis on julkaissut ennen debyyttilevyään pelkän eponyymin ep:n (2021), joka on mennyt meikäläiseltä aivan ohi. Pitää korjata tilanne, kokopitkä on nimittäin sen verran vakuuttavaa kamaa.

Reiska puolituntisella Dawn of Defiancella on seitsemän raivoisaa mutta samalla mukavan tunnelmallista ja menevää biisiä. Bändi on säveltänyt miellyttävää norsecorea ja kreikkahommia sekoittelevaa black metal -tykitystä, jossa on reipas loraus melankoliaa ja elämäntuskaa. Kappaleet ovat pullollaan mielenkiintoisia liidejä, epäilyttäviä kytkösriffejä ja melodista tiluttelua.

Riffivetoisen ja korkeatempoisen levyn kruunaa monipuolinen lauluarsenaali. Löytyy riipivää kiljumista, käskyttävää örinää ja korkeaa rääkynää. Kitaristikaksikko Felix Argus ja Tumultus hoitaa laulupuolen erinomaisesti.

Eipä tästä löydä oikein mitään negatiivista. Ehdottomasti vuoden kovimpia yllättäjiä – ja vieläpä poikkeuksellinen yksilö, Thlipsis edustaa nimittäin rabm-suuntausta eli red and anarchic black metalia. Mukava löytää tästäkin leiristä jotain laadukasta.

Lisää luettavaa