Verevää, vauhdikasta ja raskasta riffirockia – arviossa Marco Luponero & The Loud Ones

Julkaistu Infernossa 4/2023.

16.06.2023
MARCO LUPONERO & THE LOUD ONES
The War on Science
SLEASZY RIDER

Pietarsaaren melometalliylpeyden Altarian laulajana vuosina 2006– 2011 mesonnut Marco Luponero puskee pihalle toisen albumin nykyisen The Loud Ones -yhtyeensä kanssa.

The War on Sciencen konsepti on mielenkiintoinen, vaikkei kaikkein omaperäisin. Homma perustuu 13 kappaleen mitalta verevään, vauhdikkaaseen ja raskaaseen riffirockiin, jota lähestytään monesta kulmasta.

Levyn rivakimpiin raitoihin lukeutuva Trouble Never Looked So Good on ehtaa Motörheadiä, tamppaavampi Blast Out puolestaan Peer Güntiä. Blazing Through the Furyn alun kitaraharmoniat voisivat olla jostain Altarian biisistä, mutta muutoin kappale on lähempänä ramopunkkia kuin power metalia. Myös Thin Lizzyn voi mainita yhtenä referenssinä. Erityisesti sykähdyttää riipaiseva Where Devils Dare, joka on kaikessa rosoisuudessaan aito Johnny Cash -balladi.

Simon Grundvall paukuttaa rummut jämptisti maestro Luponeron vastatessa kaikesta muusta laulusta ja kielisoittimista huuliharppuun ja tamburiiniin. The War on Science on kahden miehen rakentamaksi kokonaisuudeksi suorastaan mainio. Kertakuulemalta albumi vaikuttaa sillisalaatilta, mutta hyvin nopeasti se myös koukuttaa.

Lisää luettavaa