Viipyilevällä tavalla melankolista retrofuturistisissa kaupunkimaisemissa tunnelmointia – arviossa Voyager

Julkaistu Infernossa 7/2023.

30.09.2023
VOYAGER
Fearless in Love
SEASON OF MIST

Kolmannella yrittämällä Euroviisuihin selvinnyt australialainen Voyager lienee kisahistorian ensimmäinen progehevibändi. Koko vuonna 1999 alkaneen uransa soundiaan milloin mihinkin suuntaan kehittänyt bändi esittää
nykyään melodista elektro- ja popmausteista koukeroheviä. Kahdeksannella albumillaan yhtye tunnelmoi neonvärisissä retrofuturistisissa kaupunkimaisemissa.

Fearless in Loven äänikuvaa hallitsevat kaikuisan läskisoundiset rummut, synthwavemäisen runsaat kosketintapetit, rouheat riffit ja laulaja-synisti Danny Estrinin hauskasti falsuista nasaaliin venkoileva laulutapa.

Viipyilevällä tavalla melankoliset kappaleet ovat napakoita, ja toisinaan niissä flirttaillaan enemmän 80-lukuiselle synapopille kuin metallille, joskus taas saadaan ärjyviä, breakdownien tai ketterien soolojen muotoisia muistutuksia yhtyeen raskaammasta ja progemetallisemmasta menneisyydestä.

Tarttuvuuttakin Fearless in Loven biiseistä löytyy, mutta levyn täsmähittiä, euroviisubiisi Promisea lukuun ottamatta enimmäkseen vain hetkittäin. Hiukan yhteensopimattomien elementtien soppaa yhdistää omanlaisensa yhtenäisen tiivis tunnelma, jota ei voi kerran kuultuaan sekoittaa minkään muun bändin tekosiin.

Lisää luettavaa