Voimallista tunnelmametallia satunnaisesti rokkaavin ottein – arviossa Abandon All

Julkaistu Infernossa 5/2023.

19.08.2023
ABANDON ALL
Far Away
OMAKUSTANNE

On aina vähän kiusallista arvottaa selkeästi omin voimin innolla tuotettua tavaraa samoilla mittatikuilla kuin kaupallisesti toteutettuja produktioita. Lempääläläisten puuhat jäävät siinä äkkiä kakkoseksi, vaikka kuinka olisi tosissaan harrastettu ja huolella väännetty.

Abandon All ei ole ollenkaan hassumpi orkesteri: soitto toimii, laulu kulkee ja biiseissä on persoonaa. Toisaalta soundi on väsyttävän nuhainen, biisit ovat samankaltaisia ja laulukoutsauskin olisi tehnyt hyvää.

Voimallista tunnelmametallia satunnaisesti rokkaavin ottein esittävä ryhmä tekee parhaansa ja suoriutuu oikeastaan mallikkaasti. Levymittaan venytettynä ulosanti ja biisitarjonta sulautuvat kuitenkin yhdeksi massaksi jo saman tempon ja samankaltaisten tunnelmien takia. Biiseissä tapahtuu sovituksellisesti ja soitannollisestikin, mutta sapluuna on joka kipaleessa hyvin samantyyppinen. Jännästi maalailevasta liidikitaroinnista ja eläväisestä rumpaloinnista annettakoon plussaa!

Monia Sommerin laulu on monipuolista mutta vähän hiomatonta. Sanoitukset jäävät jotensakin tönköiksi ja sanojen rytmitykset ovat varsin erikoisia. Yleismeininki on silti ihan energinen ja ideatkin ovat aivan jees. Tuotanto sakkaa eniten. Tuoreen bändin asiat ovat kuitenkin jatkoa ajatellen kunnossa.

Lisää luettavaa