10/2009: Vegaanithräsherin tofupinaattipiiras

10.12.2009
Kuva:
Tarpeet: 3–4 perunaa n. 300 g tofua n. 0,5 dl soijakastiketta 1–2 sipulia 2–3 valkosipulinkynttä 1 pussi (200g) pakastemaissia 2 pussia (á 150g) pakastepinaattia 1 prk kookosmaitoa 1 tl suolaa 0,5 tl mustapippuria (öljyä paistamiseen) 1 tl leivinjauhetta n. 150 g margariinia (sininen Keiju) n. 4 dl vehnäjauhoja
Kansankynttilän roolin itselleen ottanut Delta Force 2 sivistää suomalaista nuorisoa niin moshaamisen vaaroista, oikeaoppisesta tv-viihteestä kuin terveellisestä ruokavaliostakin. Yhtyeen ravintoterapeuttina toimii kitaristi Vivian Danger. Tee näin:
 1. Keitä kuoritut perunat ja jätä ne jäähtymään.
 2. Murenna tofu öljytylle pannulle ja paista välillä sekoittaen. Kun setti on ruskistunut, lorauta soijakastiketta päälle samalla sekoittaen, jotta tofu saa kunnolla makua.
 3. Laita tofu sivuun odottamaan, pese pannu ja lämmitä tilkka öljyä. Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit ja lisää tämän jälkeen pinaatti ja maissi.
 4. Keittele seosta hetki, kunnes pinaatit ja maissit ovat sulaneet, ja lisää tämän jälkeen kookosmaito. Jos osa kookosmaidosta on tiivistynyt kiinteäksi tölkissä, laita pannulle vain kiinteä kookos. Näin saat nopeammin valmista.
 5. Lisää tofu ja keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja seos on suhteellisen kiinteää. Mausta näin valmistunut täyte suolalla ja pippurilla.
 6. Muusaa jäähtyneet perunat. Lisää joukkoon margariini ja jauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe, ja sekoita hyvin. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja kaada täyte päälle. Paista 200 asteessa 40–45 min, kunnes torttu näyttää kypsältä.
Vivianin oma luonnehdinta:vegethrasheri ”Ruoka sopii nautittavaksi niin illanaloittajaisissa kuin baarista tai keikalta kotiutuessa. Tortussa on hyvä cross-over-koostumus makeutta, suolaisuutta ja rasvaisuutta, mikä laittaa haluamaan palan toisensa jälkeen! Ja kyytipojaksi sopii hyvin sipsipussi, pari kaljaa tai miksei joku terävämpikin drinkki; esimerkiksi rommikola lievästi limellä maustettuna toimii erittäin hyvin piirakan vienon kookos-flavorin kanssa!” Megan tuomio: ”Muhkean vartalon omaava Deathchainin Carnivore-Corpse on todennut, että ilman soossia ei rässi soi, mutta DF2:n Vivian on asiasta eri mieltä. Kyllä tämä keltä tahansa jässikältä taatusti nälän vie, kun suorittaa tarpeeksi isojen palojen kanssa toistoja riittävästi. Perunan käyttäminen piirakkapohjassa on yksinkertaisen toimiva ratkaisu, ja samalla se antaa pohjalle kuohkeutta ja mukavan lisän makuun. Täytteeseenkään lihaa eivät kaipaa kuin korkeintaan epäluuloisimmat anti-hipit,mega_low ja hekin vain periaatteesta ennen maistamista. Täytesekoitus on aromeiltaan suorastaan hämmästyttävän maukas, vaikka ainekset ovat neutraalit ja mausteilla ei kikkailla missään vaiheessa valmistusprosessia. Ei tämäkään ruoka minusta vegetaristia tee, mutta hyvää ja ennen kaikkea maukasta vaihtelua siitä ruokavalioon kyllä saa.” Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika "Mega" Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!

Tarpeet:
3–4 perunaa
n. 300 g tofua
n. 0,5 dl soijakastiketta
1–2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
1 pussi (200g) pakastemaissia
2 pussia (á 150g) pakastepinaattia
1 prk kookosmaitoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
(öljyä paistamiseen)
1 tl leivinjauhetta
n. 150 g margariinia (sininen Keiju)
n. 4 dl vehnäjauhoja

Kansankynttilän roolin itselleen ottanut Delta Force 2 sivistää suomalaista nuorisoa niin moshaamisen vaaroista, oikeaoppisesta tv-viihteestä kuin terveellisestä ruokavaliostakin. Yhtyeen ravintoterapeuttina toimii kitaristi Vivian Danger.

Tee näin:

 1. Keitä kuoritut perunat ja jätä ne jäähtymään.
 2. Murenna tofu öljytylle pannulle ja paista välillä sekoittaen. Kun setti on ruskistunut,
  lorauta soijakastiketta päälle samalla sekoittaen, jotta tofu saa kunnolla makua.
 3. Laita tofu sivuun odottamaan, pese pannu ja lämmitä tilkka öljyä. Kuullota pilkotut sipulit
  ja valkosipulit ja lisää tämän jälkeen pinaatti ja maissi.
 4. Keittele seosta hetki, kunnes pinaatit ja maissit ovat sulaneet, ja lisää tämän jälkeen
  kookosmaito. Jos osa kookosmaidosta on tiivistynyt kiinteäksi tölkissä, laita pannulle
  vain kiinteä kookos. Näin saat nopeammin valmista.
 5. Lisää tofu ja keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja
  seos on suhteellisen kiinteää. Mausta näin valmistunut täyte suolalla ja pippurilla.
 6. Muusaa jäähtyneet perunat. Lisää joukkoon margariini ja jauhot, joiden joukkoon on
  sekoitettu leivinjauhe, ja sekoita hyvin. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
  ja kaada täyte päälle. Paista 200 asteessa 40–45 min, kunnes torttu näyttää kypsältä.

Vivianin oma luonnehdinta:vegethrasheri
”Ruoka sopii nautittavaksi niin illanaloittajaisissa kuin baarista tai keikalta kotiutuessa. Tortussa on hyvä cross-over-koostumus makeutta, suolaisuutta ja rasvaisuutta, mikä laittaa haluamaan palan toisensa jälkeen! Ja kyytipojaksi sopii hyvin sipsipussi, pari kaljaa tai miksei joku terävämpikin drinkki; esimerkiksi rommikola lievästi limellä maustettuna toimii erittäin hyvin piirakan vienon kookos-flavorin kanssa!”

Megan tuomio:
”Muhkean vartalon omaava Deathchainin Carnivore-Corpse on todennut, että ilman soossia ei rässi soi, mutta DF2:n Vivian on asiasta eri mieltä. Kyllä tämä keltä tahansa jässikältä taatusti nälän vie, kun suorittaa tarpeeksi isojen palojen kanssa toistoja riittävästi.
Perunan käyttäminen piirakkapohjassa on yksinkertaisen toimiva ratkaisu, ja samalla se antaa pohjalle kuohkeutta ja mukavan lisän makuun. Täytteeseenkään lihaa eivät kaipaa kuin korkeintaan epäluuloisimmat anti-hipit,mega_low ja hekin vain periaatteesta ennen maistamista. Täytesekoitus on aromeiltaan suorastaan hämmästyttävän maukas, vaikka ainekset ovat neutraalit ja mausteilla ei kikkailla missään vaiheessa valmistusprosessia. Ei tämäkään ruoka minusta vegetaristia tee, mutta hyvää ja ennen kaikkea maukasta vaihtelua siitä ruokavalioon kyllä saa.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa