Larb á la Corvus – kokkausvuorossa Korgonthurus

Resepti julkaistu Infernossa 6/2017.

04.04.2019

Herroja ja temppeleitä on monenlaisia. Korgonthurusin laulajalle Corvusille keho ja mieli muodostavat paikan, joka on pyhitetty omaan käyttöön.

Tarpeet
– 1 pkt Verso Härkistä (kypsä härkäpapuvalmiste)
– 4 valkosipulinkynttä
– 20 g eli parin sentin pätkä inkivääriä
– 2 sitruksista chiliä, esimerkiksi Lemon drop
– 2 keskikokoista punasipulia
– 2 limen mehu
– 200 g cashewpähkinöitä
– puntti tuoretta korianteria
– 1/4 punttia tuoretta minttua
– n. 100 g riisinuudelia
– 1 tl suolaa
– 1 tl ruokosokeria
– öljyä paistamiseen
– jääsalaattia (kerä)

Tee näin:
1. Pilko cashewpähkinät vähän pienemmiksi. Paahda ne kuivalla valurautapannulla ja siirrä sen jälkeen sivuun.
2. Valmista riisinuudelit paketissa olevan ohjeen mukaisesti.
3. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli. Laita laakealle pannulle öljyä ja kuullota silppu nopeasti.
4. Lisää pannulle pilkottu punasipuli ja ruokosokeri. Anna karamellisoitua.
5. Lisää Härkis ja suola. Paista käännellen kolmisen minuuttia.
6. Lisää pannulle vielä kypsät riisinuudelit, cashewpähkinät, hienonnettu korianteri, minttu sekä limemehu ja sekoita.
7. Asettele jääsalaatit lautaselle ruukkumaiseen muotoon ja mätä paistos niiden sisään.

Ruokajuomaksi sopii kuplavesi tai jokin muu kuohuva.

Corvusin luonnehdinta:
”Ihmiset laahustavat lopen uupuneena arkisissa askareissaan kylmän koneiston osasina. Hullu maailma asettaa mahdottomia paineita tavallisille ihmisille, jotka yrittävät pitää huolta rakkaistaan tässä oravanpyörässä. Yksikään elävä organismi ei pysty taistelemaan loputtomasti ilman että särkyy ja kuolee. Jotkut kumminkin pyrkivät tekemään maailmasta kauniimman ja eheämmän paikan elää. Kehoa ja raskasta mieltä tulee välillä voidella!
Tämä raikas mutta tuhti salaatti on sulattanut verenhimoisemmankin barbaarin sydämen, ja mahdollisesti myös hampaat korkean happopitoisuutensa johdosta. Vegaanisuudessaan eväs voisi sopia ruoanlisukkeeksi myös puhtoisemman totuudenetsijän sielulle, joka ei salli temppeliään tahrittavan eläimenrasvalla tai muilla ei-toivotuilla energioilla. Härkiksen voi toki korvata esimerkiksi karitsanlihalla, jos vegaaninen syrjähyppy hirvittää.”

Megan tuomio:
”Ruokaisia ja hieman tavallisuudesta poikkeava salaatteja on esitelty palstalla niin punkkareiden (Pekoni-avokadosalaatti cashewpähkinöillä, Inferno #89/2011), blackmetallistien (Rapea salaatti kunniantuntoiselle lihansyöjälle, Inferno #95, 2012) kuin hardrockareidenkin (Eedenin munakoiso-juusto-yrttisalaatti, Inferno #111, 2013) toimesta. Corvusin ruokaisa vegaaninen versio sujahtaa sarjaan komeasti. Samalla se esittelee viime aikojen ruoka-aineuutuuden, Härkiksen, jollaista ei vielä muutama vuosi sitten osannut edes kuvitella.
Lihaa rakastavalle sekasyöjällekin salaatti uppoaa kitusiin yhtä rivakasti kuin edellisen numeron Quorn-rouheeseen pohjautuva Mukkulanpata. Chilin napakkuuden alla on sen verran erilaisia hienovaraisia aromeja, että salaatin maistelemiseen pitää tosiaankin hiljentyä ja keskittyä. Maha täyttyy mukavasti siinä samalla.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa