Tuliset välilihapaprikat

20.06.2013

Tarpeet
(2-4 hengelle)
– vähintään 4 kpl
mahdollisimman isoja
punaisia suippopaprikoita
– 400 g jauhelihaa
– paketti pekonia
– iso sipuli
– 3 tomaattia
– paketti aurajuustoa
– juustoraastetta
– kuivattua chiliä tai
chilijauhetta
– grillausmaustetta
– suolaa
– valko- ja mustapippuria
– pizzamaustetta

Bändi lauteille Provinssi- ja Nummirockissa, levy pihalle loppuvuodesta ja paprikat pellille aina kun vain ehtii. Siinä tärkeimmät Nicole-rumpali Ville Sahakankaan tämän vuoden ohjelmasta.

Tee näin:
1. Huuhdo paprikat hyvin. Leikkaa paprikan päältä ”kansi” pois kolmion muodossa kannasta kärkeen. Jätä paprikan vihreä kanta tukevoittamaan einestä, mutta tyhjennä paprika muutoin siemennesteestä ja muusta ylimääräisestä shaissesta.
2. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja hienonna sipuli.
3. Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan ja heitä perään sipuli. Kuullotettuasi sipulin lataa kasariin mausteet sekä viimeisenä tomaattikuutiot.
4. Maustaessa kukin taaplaa tyylillään, mutta itse teen jokseenkin näin: Grillausmaustetta siten, että se värjää jauhelihan, pari kolme kuivattua chiliä murskattuna tai vaihtoehtoisesti noin 1 tl chilijauhetta. Reilusti mustapippuria rouheena sekä ripaus valkopippurijauhetta. Lopuksi noin 1 tl suolaa, minkä jälkeen maistat mössöä ja todennäköisesti lisäät vielä suolaa.
5. Täytä paprikat jauhelihamössöllä, leikkaa aurajuustosta söpöjä siivuja ja lataa ne peittämään mössö. Laita tämän jälkeen paprikoiden päälle pari siivua pekonia ja kruunaa komeus juustoraasteella.
6. Mätöt 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Jutit, tikit ja muut rillimaisterit voivat väsätä tämän herkun myös grillissä oluenkittauksen ohessa. Suosittelen tässä tapauksessa kietaisemaan foliot paprikoiden ympärille.
7. Anna ruuan jämähtää hiukan ennen mäsäyttämistä ja ripottele päälle vielä pizzamaustetta. Naatiskele sellaisenaan tai keitä kaveriksi esimerkiksi uudet perunat, jotka vedetään tietenkin voin ja yrttisuolan kera.

Villen luonnehdinta:
”Kokatessani tätä ruokaa ensimmäistä kertaa en edes liiemmin pitänyt paprikasta. Vaimoke kun taas sattuu kovasti pitämään, oli keksittävä versio josta vannoutuneena lihanrakastajana itsekin pitäisin. Löysin intterswebistä paskoja ohjeita täytetyistä paprikoista, joiden pohjalta loihdin tämän lihaisan herkun. Tämän ansiosta paprika ja minä löysimme toisemme, ja tätä safkaa tulee tehtyä aina kun jaksaa nähdä nuudelien keittämistä isomman vaivan.”

Megan tuomio:
“HCC-palstan reseptejä on syytetty muun muassa siitä, että niissä käytetään aina Aura-juustoa ja pekonia, mutta sehän ei suinkaan pidä paikkaansa, vaan on minkä lie kateellisten vegaanipiipertäjien turhaa mussutusta. Tätä reseptiä saa kritisoida, ja tällä kertaa vieläpä ihan aiheesta, mutta moiset henkilöt ovat silti väärässä, koska Aura ja pekoni nyt vaan sattuvat olemaan hyviä perusaineksia vähän ruokaan kuin ruokaan. Sacrilegious Impalementin Von Bastard esitteli Inferno 9/2011:ssä oman versionsa täytetyistä paprikoista, mutta Villen näkemys menee oikeastaan vielä asteen verran äärimmäisempään suuntaan, mitä tulee pitkälti makua antavien rasvan ja suolan määrään. Molempi parempi, mutta kivastihan tämä alkaa janottaa, ja paremminhan nuo suippopaprikat pystyssä pysyvät kuin perusversiot. Ja saahan sitä kesällä voida paksusti, hyvät ihmiset!”

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa