Inferno 2/2020: My Dying Bride, Mokoma, Lost Society, Demons & Wizards, Annihilator, Andreas Kisser…

Sadasseitsemäskymmenesseitsemäs Infernon numero julki perjantaina 21. helmikuuta.

20.02.2020

Kevät on kuuleman mukaan saapumassa Kannukseen, siis jahka tässä. Se ei näy Joni Juutilaisen tekemisissä juuri mitenkään, mies kun on veistellyt Sytykkeitä voittopuolisesti tummista aiheista kuten On Thorns I Lay, Faustian Pact ja Goats of Doom. Jospa Verikalpa ja The Ragged Saints ovat sitten se aurinko.

Heavy Cooking Clubissa aiheena on toukokuun alun kamalaa kansanjuhlaa jo hivenen ennakoiden legendaarinen lasimestarin silli, joka saa niin ikään legendaarisen Radiopuhelimet-yhtyeen kitaristin Jarno Mällisen osaavissa käsissä totuttua räväkämmän olomuodon.

Kolumnia lykkää lippiksen täydeltä Infernon nettivastaava Jukka Hätinen, joka lausuu pari valikoitua sanaa kritiikistä ja sen vastaanottamisesta niin sanotusti kansan syvissä riveissä.

Kansijuttumme käsittelee brittiläisen tuomiometallin legendaa My Dying Bridea, joka saattaa maaliskuun alussa kuultavaksi yhden hienoimmista levyistään. Matka sen valmistumiseen ei ole ollut helppo sen kummemmin siviiliosastolla kuin bändinkään piirissä, mutta laulaja Aaron Stainthorpe vakuuttaa, että tällä hetkellä asiat ovat paremmin kuin hyvin. Seuraavaksi hän lurauttaa Tomi ”5FDP” Pohdolle pätkän muistikirjansa runoisaa sisältöä.

Marko Annala viime kesän John Smithissä. Kuva: Jaakko Manninen

Toinen pääaiheemme runoilee puolestaan seuraavaa: ”Suurin osa diggareista varmaan ymmärtää, etteivät Cannibal Corpsen kaverit oikeasti tee viittaa ihmisen naaman ihosta, mutta esimerkiksi Mokoman kohdalla tilanne on vähän häilyvämpi ja monitahoisempi.” Jep, Annalahan se. Kaverinaan haastattelussa Saikkonen. Ja uusi Mokoma-levy julki samana päivänä Infernon kanssa.

Muita ääneen päästämiämme raskasalan ihmisiä ovat mm. Annihilatorin nokkaukko Jeff Waters, nuoruudenlähteessä kai asuva Sepultura-kitaristi Andreas Kisser, Demons & Wizards -projektinsa uuden albumin viimein pihalle lykkäävät Jon Schaffer ja Hansi Kürsch, kotimaisen Lost Societyn Samy Elbanna sekä useampi ukko maassamme hiljan vierailleesta ruotsalaisesta Eclipse-yhtyeestä.

Annihilator. Kuva: Jasmina Vrcko

Vielä kun tarjoillaan viime numerossa aloitellun kirjallisuusspessun toista osaa ja jutellaan Kuudennessa piirissä maaliskuussa ilmestyvästä Timo Tolkki -elämäkerrasta, voisi todeta, että kaipa tuossa jo on.

Ja onkin! Perjantaina 21. helmikuuta.

Lisää luettavaa