Inferno 2/15: Ranger, Enslaved, Scorpions, Moonspell, Terveet Kädet, Ensiferum…

Vuoden kakkosnumero lehtipisteissä ja postilaatikoissa perjantaina 27.2.

25.02.2015

”Vitun kova. Vaarallinen. Maailman paras. Ainoa vaihtoehto. Siinä neljän nuoren muusikon vastaukset kysymykseeni, millainen bändi Ranger on soittaa.” Näillä sanoin starttaa kansijuttumme, ja ei kai tuohon lie lisättävää. Nuori voima se on joka jyllää.

Terveet_kadet_Timo_Isoaho

Mutta niin jyllää myös vanhempi, nimittäin Terveiden Käsien Läjä Äijälä lähestyy pikkuhiljaa kuudenkympin rajapyykkiä, mutta niin vain hoocee irtoaa uudella Lapin helvetti -äänitteellä kuin nuoresta koltiaisesta. Ugh!

Scorpions

Scorpionsin ukoilta ei irtoa enää aivan Läjän malliin, mutta kun takana on 50 vuotta hard rock -historiaa ja vyöllä useampikin perhanan kova lätty, paikka Vanhassa liitossa on enemmän kuin selviö. Haastattelussa Klaus ”Mercedes-Benz” Meine!

Jos allekirjoittaneelta kysytään, Norjan Enslaved on yksi maailman kovimmista nykybändeistä, eikä tuleva levynsäkään tuota ainakaan pettymystä. Jutussamme, samoin kuin tuolla levyllä, pohditaan ajan kulumista useammasta kulmasta.

waltari

Waltari ei ole enää bändi vaan kollektiivi, mutta oli koplan koostumus mikä tahansa, johdossa on Kärtsy Hatakka, tuo oranssipäinen veikko. Mies puhuu jutussamme järkeviä.

moonspell

Portugalin Moonspell palaa uudella albumillaan ääripäistä jo 90-luvulla toimivaksi havaittuun goottimetalli-ilmaisuun, ja liike on sangen onnistunut. Ei ole suotta tuore isukki Fernando Ribeiro tyytyväinen.

Melechesh2014b

Vähemmän sitä on lähi-itämetallin sanansaattajan Melecheshin nokkamies Ashmedi, ja taustalla on toki aina ja ikuisesti jatkuva tora juutalaisten ja muslimien kesken. On se vaan merkillistä, ettei mistään opita, ikinä.

Ensiferum raahasi uudelle levylleen Frederikin. Miksi, muun muassa tämä selviää haastattelustamme.

Pääkaupunkilainen death metal -ryhmä Desolate Shrine vastaa kenties alkuvuoden julmimmasta albumista. Sen kun iskee aamubussissa kuulokkeisiin, ei hymyilytä entisenkään vertaa. Hyvä.

Pölkyllä lepää progebändi Absoluuttisesta Nollapisteestä parhaiten tunnetun kirjailija Tommi Liimatan kaula, miehen viimeisin romaani Jeppis kun heijastelee hevilapsuuden riemukkaita käänteitä. KISS, Dio ja W.A.S.P. mainittu.

Arvioissa on pääosassa maaliskuun lopussa julkaistava Barren Earth -kolmonen, demoissa taas Teuras. Salamyhkä paneutuu aiheeseen Vinterland, Heavy Cooking Clubissa kokkaa legendaarisen OZin legendaarinen rumpali ja 6. piirissä käsitellään uutta palvelua nimeltä Band on the Web.

Sytykkeitä-sivut avaavat eteemme yhtyeitä kuten Lord Fist, Below the Sun, Morbid Evils ja Black Royal, ja kolumnivuorossa on akateemisesta heavystä turinoiva Kärjen Kimi.

Tämmöistä perjantaina 27.2.!

Lisää luettavaa