Inferno 2/2017: Battle Beast, Obituary, Blaze Bayley, Memoriam, Pain of Salvation, Wolfheart, Immolation…

Inferno #144 laatikoissa ja lehtipisteissä perjantaina 24. helmikuuta.

Valkeat, Ember Falls, Abhorrence, Förgjord ja Mustan Kuun Lapset. Siinä ovat bändit, jotka herra Juutilainen on sommitellut tällä kertaa Sytykkeitä-sivuilleen. Kolumnivuorossa on Kimi Kärki, joka on lennättänyt maallisen tomumajansa maahan, joka ainakin vielä tunnetaan Yhdysvaltoina. Heavy Cooking Clubissa kyökkäilee Brymirin laulaja Viktor Storm Gullichsen.

Se on kuulkaas niin, että vaikka nuori energia on metallihommissakin poikaa, setämieskokemuksella väännetään edelleen ne tuhdeimmat alan sävelet.

Tästä toimii esimerkkinä paitsi esikoisalbuminsa ensi kuussa julkaiseva Bolt Thrower -linkitetty Memoriam myös vaka vanha Obituary, jonka toimissa ei näy hellittämisen merkkejä. Kävimme tapaamassa ensin mainittua Nuclear Blastin päämajassa Saksassa, Obi-solisti John Tardy puolestaan löytyi puhelimen päähän kotoaan Floridasta. Mielenkiintoista veteraaniturinaa yhtä kaikki.

Veteraaniksi voi kutsua myös vuodesta 1991 Pain of Salvation -nimellä toimineen ruotsalaisprogemetallibändin Daniel Gildenlöwiä. PoS:n uusi, meillä viidellä kirveellä siunattu albumi sai maustetta pääjehuunsa taannoin pesiytyneestä lihansyöjäbakteerista (!), jonka poikimat kokemukset ovat karua luettavaa mutta johtivat hienoon kuuntelukokemukseen.

Tuomas Saukkonen, tuo lihaksia tursuva suomimetallin työjuhta, on saanut rajoitettua tekemisensä yhteen bändiin, mutta kiireitä liike ei ole juuri niistänyt. Tämä selviää jutussamme, jonka kärkenä on miehen Wolfheart-yhtye ja sen kolmas albumi.

Kolmosensa on pullauttanut myös seuraava haastateltavamme, carnivoriaanisen doomin suomalaissanansaattaja Caskets Open, jota täytyy suositella kaikille raskasmetallisen musisoinnin ystäville. Tykätä ei ole pakko.

Seuraavat kaksi aukeamaa on varattu keikkakuville. Seitsemän fotaajaamme sai toimeksiannon valita mieleisensä kuva edellisvuoden laukauksistaan. Seitsikko teki työtä käskettyä.

Vuoden kakkos-Infernon pääjuttuna on Battle Beast, joka julkaisi juuri neljännen albuminsa – ensimmäisen ilman entistä johtohahmoaan Anton Kabasta. Bändi kertoo jutussamme varsin rehellisen oloisesti paitsi Kabasen riveistä poistumiseen johtaneista syistä myös lupaavasta mutta epävarmasta asemastaan perin tuulisella musiikkimaailmankartalla.

Jos joku on moisissa tuulissa seissyt, niin lehden toinen tupla-B, Blaze Bayley. Iron Maidenissä parin ylenkatsotun levyn ajan laulanut brittisankari on sittemmin keskittynyt soolouraansa ja puurtaa väkisin eteenpäin kaiken maailman vastoinkäymisistä huolimatta. Oli miehen musasta mitä mieltä tahansa, Pölkyllä-juttumme luettuaan ei voi kuin arvostaa herran toimintaa.

Salamyhkä-palstalla pääsee irti ärjy kuolema, kun ruodinnan alle asettuu amerikkalaisen Rottrevore-yhtyeen vuonna 1993 ilmestynyt Inquitous-albumi. Kuoloa kaasutellaan myös levyarvioiden paalupaikalla, Obituaryn nimikkolevyn merkeissä.

Ja kappas, niinhän tuo on Vanha litto -palstakin kalmaista luettavaa. Haastatteluun on päätynyt toistaiseksi vuoden vakuuttavimman deathlevyn allekirjoittaneen kirjoissa työstäneen Immolationin Ross Dolan. Basisti-laulajalla riittää kerrottavaa bändinsä harvinaisen pitkän matkan varrelta.

Kuudes piiri -palstalla kysytään kauppiaalta, miten se fyysinen levy ihan oikeasti myy, ja siinäpä se sitten tältä erää. Kaikkea tätä tarjolla perjantaina 24. helmikuuta!