Inferno 3/15: Nightwish, Barren Earth, Venom, Apocalyptica, Urfaust…

Myös järjestysnumerolla 125 tunnettu lehti julki perjantaina 27.3.

26.03.2015

Olkaamme johdonmukaisia ja listatkaamme asioita vaihteeksi kronologisessa järjestyksessä.

No, Päänavauksen (jossa löpistään muun muassa c-kaseteista) jälkeen löydämme itsemme Sytykkeiden maailmasta. Tällä kertaa tutkailun alla on orkestereita kuten Mors Subita, Amoral, Oceanwake ja Garden of Worm. Kolumnivuorossa on Suomisen Teemu, joka vajoaa keski-ikään, ja Heavy Cooking Clubissa nautitaan Mausoleum Gate -maustettua siskonmakkarasoppaa.

Barren_Earth

Ensimmäisenä pidempänä juttuna makaa Barren Earth, joka vastaa yhdestä alkuvuoden kovimmista metallilevyistä. Samaan syssyyn selvitellään myös monikansallisen köörin muiden bändien kuulumisia.

Karyn

Nimi Karyn Crisis ei sano monelle välttämättä mitään, mutta Gospel of the Witches -bändinsä levy kannattaa tsekata. On meinaan melko omanlaistaan menoa – kuten noitahommiin seonneen naisen muukin elämä.

tmet

Barren Earthin lisäksi myös Oulun The Man-Eating Tree julkaisi juuri kolmannen albuminsa uusi solisti keulillaan, ja samoin kuin BE:n tapauksessa, yleinen mielipide tuntuu olevan, että meno on aiempaa muikeampaa. Hyvä.

Australian-kirjeenvaihtajamme oli tarkoitus matkata kotikonnuillaan Soundwave-festareilla soitelleen Apocalyptican jalaksella, mutta kuinkas sitten kävikään… No, juttu syntyi joka tapauksessa.

Urfaust1

Urfaust, siinäpä bändi joka tekee tasan tarkkaan mitä haluaa eikä takerru turhiin skeneseikkoihin. Meille hollantilaismiehet juttelivat muun muassa – no huh huh, yllätys – alkoholista.

Sakaran uusi sainaus, oululainen Apina sen sijaan on tiukasti skenessä – tai siis olisi, jos suomalainen rap metal -skene olisi olemassa. Ehkä jo huomenna?

Venom ei ole skenessä. Venom on skene. Tällä kertaa Cronos ei lopettanut haastattelua ennen aikojaan vaan jaksoi muistella menneitä (pahalla) ja kehua nykyisyyttä. No, moni muukin on sitä mieltä, että bändin uusi levy on kova.

The_Gentle_Storm

Arjen Lucassen ja Anneke van Giersbergen ne yhteen soppii, ainakin jos tykkää kansanmusiikkisomisteisesta… no, mitä menoa tämä nyt on. Kumminkin, The Gentle Storm -nimellä levyn julkaissut kaksikko kehuu toisiaan niin estottomasti, että melkein tekisi mainita huoneen ottamisesta.

Nightwish. Uusi albuminsa ilmestyy samana päivänä kuin lehtemme, ja yhtye on paitsi numeron kannessa ja pääjuttuna myös sen arviosivujen paalupaikalla. Haastattelussamme on kolmikko HolopainenJansenHietala.

Pölkyltä meiltä löytyy turkulainen metallijokapaikanhöylä Jussi Helenius, Salamyhkään on tallennettu Cacophony-kakkosalbumia kehuvia sanoja, Vanhassa liitossa jakelee muistojaan Unleashed-ukko Johnny Hedlund ja 6. piirissä selvitetään, millaista on kitarateknikon arki.

Näin ikkään perjantaina 27.3.

Lisää luettavaa