Inferno 4/2015: Faith No More, Kamelot, Drudkh, Korpiklaani, Shining, Svart Records…

Inferno #127 postilootissa ja lehtipisteissä perjantaina 24. huhtikuuta.

22.04.2015

Viime horinoissa lanseerattu kronologisuus oli hyvä. Aloittakaamme siis Sytykkeitä-sivuista. Siellä mesoavat tällä kertaa yhtyeet Infernal War, Whorion, Mind Riot, Seremonia, Famine Year ja Saturnian Mist. Kolumnivuorossa on New Orleans -meiningeissä rustaava Kärjen Kimi, ja Heavy Cooking Clubissa kokataan Forgotten Horror -johdannaisia kakkusia.

faithnomore_2014_dustin_rabin

Faith No Moren edellisestä levystä on aikaa kokonaiset 18 vuotta, mutta aika ei ole ainakaan kesyttänyt yhtyeen kummailua. Infernolle jutteli tekosistaan vallan perhanan innoissaan ollut rumpali, myös Ozzyn bändistä ja monesta muustakin yhteydestä tuttu Mike Bordin.

Ukrainalainen Drukdh taitaa sekin outoilun salat, etenkin julkisuushommissa. Haastatteluja tahi promokuvia ei tipu, mutta Inferno yritti selvittää välikäsien kautta, mistä arvostetussa black metal -aktissa on kyse.

korpiklaani

Korpiklaani se on Korpiklaani, vaikka noidankattilassa keittäisi. Ja kun soppaan lisätään ties mihin taikajuomapataan pienenä tippunut Aadolf Virtanen, senhän tietää mitä siitä seuraa – vai tietääkö?

Jaa että lisää outoiluhommia tekisi mieli? No, ojennamme teille Arcturus-haastattelun, olkaa hyvät. Norjalaislegendan solisti ICS Vortex kertoo… no, vähän kaikenlaista.

ShiningEsterSegarra_6093

Ja sitten Ruotsiin. Ensin äänessä on itsemurhametallia nykyisin osin suomalaisvoimin tykittävän Shiningin Niklas, ja heti perään tarinoi mainion sveduorkesterin Tribulationin puhetorvi Adam. Kummassakin jutussa ilkeillään.

Kansijuttumme on tällä kertaa Kamelot. Yhdysvaltalainen sinfonisen melometallin airut on mainitunlaisen musiikin ystävien piirissä kovassa huudossa, ja mikäs siinä, onhan bändi lajissaan mainio. Yhtyeen johtaja Thomas Youngblood ihmettelee haastattelussamme, kuinka hieno juttu se skandinaavinen soundi onkaan, ja muistelee bändin uuden platan dissektoimisen ohella kymmenen vuotta vanhaa merkkipaalulevyään.

svart

Pölkylle olemme asetelleet tällä kertaa maukkaita vinyylejä tämän tästä julkaisevan Svart Records -kaksikon kaulat. Tai oikeammin haastattelussa on duosta vain puolet, mutta asianlaidat tulevat silti selviksi.

Salamyhkä-palstalla ruoditaan vuonna 2000 julkaistua räppiä ja rockia yhdistelevää Loud Rocks -kokoelmaa, levyarvioissa on pääosassa toukokuun lopussa julkaistava uusi Paradise Lost -albumi ja Aatun demoissa puolestaan bändi nimeltä Diversion End.

Negura_Bunget

Vanha liitto -sivuille on haastateltu Suomeen juuri saapuvan transilvanialaisyhtye Negurâ Bungetin johtohahmoa Negrua, ja 6. piiri -palstalla ihmetellään, kannattaako yhdenkään menestystä halajavan bändin enää jättäytyä pois Spotifyn kaltaisista suoratoistopalveluista.

Tällaista kaikkea perjantaina 24. huhtikuuta.

Lisää luettavaa