Inferno 8/2019: Insomnium, Opeth, Sonata Arctica, Vorna, Cult of Luna, Freedom Call, Chelsea Wolfe…

Sadasseitsemäskymmenestoinen Infernon numero ulkona perjantaina 27. syyskuuta.

25.09.2019

Jahans, jahans, se on kohta aika iskeä Typen October Rust tulille… Sitä ennen ehtii kuitenkin kahlata läpi uuden Infernon, jonka Sytykkeitä-avaus täyttyy akteista In Mourning, Everfrost,Visions of Atlantis, Aegrus ja Excalion.

Kolumnisivulla sakkimme perusolemuksesta poiketen nuori ja virkeä Elli Muurikainen julistaa keikoilla käymisen ilosanomaa ja saa kaltaiseni sohvasedän potemaan perin huonoa omaatuntoa. Heavy Cooking Clubissa tutustutaan asiaan nimeltä Vöner – onko se syötävää, selviää Totalsefhatred-yhtyeen N:n opastuksella.

Pääaiheenamme on kotimainen surusävellinko Insomnium, joka ei ole jättänyt paisumista keskivartaloasteelle vaan on kasvattanut myös soittoniekkojensa lukumäärää – yhtyeessä on nyt viisi pelimannia, joista neljä kirjoittaa biisejä. Uuden meiningin tuloksena on Heart Like a Grave -nimen saanut albumi, joka julkaistaan lokakuun alussa. Kävimme ihmettelemässä asiaa Kolilla asti.

Chelsea Wolfe. Kuva: John Crawford

Muista pidemmän kaavan haastateltavista mainittakoon yhdessä liian mittavassa virkkeessä Opeth-yhtyeen kuivakkaa huumoria suosiva keulahahmo Mikael Åkerfeldt, joka kertoo muun muassa, mikä on maailman paras death metal -levy, yhden vuoden huuhtelevimmista albumeista julkaisseen ruotsalaiskommuuni Cult of Lunan keulahahmo Johannes Persson, joka muutti maalle ahdistusta pakoon, sekä Pölkyllä-palstalle antautunut amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Chelsea Wolfe, joka paljastaa jutussa vähemmän valotetun epävarman puolensa.

Vorna. Kuva: Susanna Raitamaa

Haastatteluja ovat suoneet myös suomalaisuuden eri puolia tulkitsevat Sonata Arctica ja Vorna, amerikkalainen death metal -mörssäri Gatecreeper sekä saksalainen power metal -ryhmä Freedom Call, joka löytyy iloksemme – kirjaimellisesti? – Vanha liitto -palstalta.

Salamyhkä-sivu täyttyy Solitude Aeturnus -yhtyeen vuonna 1992 julkaisemasta Beyond the Crimson Horizon -levystä, ja levyarviosivujen kärkipaikalla pauhaa Norjan BorknagarKuudennessa piirissä ihmetellään lopuksi, miksi kellään ei tunnu olevan pahaa sanottavaa Laukaan John Smith -festarista.

Virallinen julkaisupäivä perjantai 27. syyskuuta.

Lisää luettavaa