Inferno 8/14: Amaranthe, Godflesh, At the Gates, Obituary, Cannibal Corpse, Electric Wizard…

Kurkkaa 4. lokakuuta ilmestyvän Infernon sivuille.

01.10.2014

Jos haemme nykymetallimaailmasta sitä definitiivisintä vihaa tai rakasta -yhtyettä, ruotsalainen Amaranthe on lähellä kultapallia. Bändi tiedostaa statuksensa itsekin, mikä selviää jo kansisitaatistamme. Laajassa jutussa on äänessä niin mieslaulaja Jake E kuin naistulkinnasta vastaava Elize Rydkin.

Atthegates

Samaisesta Göteborgin kaupungista tulee myös melodeathpioneeri At the Gates, joka on palannut parinkymmenen vuoden levytystauolta rennoin rantein mutta sääntökirja kourassa. Laulaja Tomas Lindbergiä jututettiin kotikaupungissaan.

evergrey

Vaan kappas, sieltähän se tulee samoilta huudeilta myös äärimmäisen melankolian lähettiläs Evergreykin. Toisin kuin musiikkinsa antaisi ymmärtää, sen tulkki Tom Englund tuntuisi olevan tätä nykyä onnellinen mies.

Obituary

Samaa voisi sanoa myös Donald Tardysta, Obituaryn armoitetusta rumpalista, joka sen kuin jatkaa saman riffin tahdittamista vuodesta toiseen – ja tekee sen juuri niin hyvin, että fani sanoo jee jee.

Cannibal_corpse

Totutut ovat askeleet myös genretoveri Cannibal Corpsella. Mikä uudella levyllä ei ole muuttunut ja miksi, sitä selvittää basisti Alex Webster.

Ruotsalaisorkka Scar Symmetry nappasi jo melkoisen kimuranttien levyjen päälle lisähaasteen ja alkoi puuhata levytrilogiaa aiheinaan muun muassa… No, lukekaa itse! Trilogian ensiteos on joka tapauksessa valmis ja bändi haastattelussa.

Godflesh is back! Eikä muuten ollenkaan paskempi paluulevy kainalossa: rumpukone hakkaa, riffi painaa tonnin ja tunnelma on niin maan saatanan synkkä. Eli just hyvä, kuten duon toinen osakas Justin Broadrick jutussamme toteaa.

ELECTRICWIZARD

Electric Wizardin haastatteleminen osoittautui tällä kertaa sangen haastavaksi tehtäväksi, mutta juttu tehtiin silti. Näin toimii viestintäalan ammattilainen.

Pölkylle tarjoilee kaulaansa Korpiklaanista tuttu Jonne Järvelä, jolla ei nähtävästi ollut muuta tekemistä kuin värkätä soololevy – ja taisi siinä samalla syntyä bändillekin muutama uusi kiekko. Että semmoinen heinämies, tämä.

Salamyhkyyteen uppoamme Unanimated-kiekko seuranamme, Vanhassa liitossa pohtii menneitä Sick of It All -solisti Lou Koller ja 6. piirissä tulevia Tuska-festarin uusi nokkamies. Ja mitäs vielä… Ai niin, Sytykkeet! No, sieltähän löytyy bändejä kuten Sons of Crom, Iron Reagan, Witch Mountain ja Manes. Demojakin tarjoillaan ja Kärjen Kimi kolumnoi. Että tämmöstä.

 

Lisää luettavaa