Inferno 9/2015: Swallow the Sun, Killing Joke, Beast in Black, Mörbid Vomit, Amberian Dawn, Firespawn, Grave Digger…

Marraslehtemme, joka kantaa myös järjestysnumeroa 131, lehtipisteissä ja postilaatikoissa perjantaina 6. marraskuuta.

05.11.2015

Pieniä metallinpalasia tarjoava Sytykkeitä-palsta täyttyy tällä kertaa akteista Worthless, Kampfar, Sacrificium Carmen, Windhand, Bloodred Hourglass ja Vanden Plas. Kolumnivuorossa on Suomisen Teemu, joka kertoo, että tuli olleeksi hivenen väärässä kolme vuotta sitten. Heavy Cooking Clubissa kokkaa Oulun murteella Boar-yhtyeen basisti-laulaja Petri Henell.

KILLINGJOKE

Varsinainen haastatteluosuus starttaa varsin vinkeästi, kun ääneen päästetään Killing Joke -yhtyeen armoitettu profeetta Jaz Coleman. Miehen juttujen lukeminen on aina mainiota touhua, niin myös nyt. Vaikka haastiksen pääpaino lepää, jälleen kerran, salaliitoissa ja elämän iankaikkisessa kummallisuudessa, jokusen maininnan saa myös bändin loistavien myöhempien aikojen albumien sarjaa jatkava Pylon.

parkway_drive

Aina oppii uutta – kuten esimerkiksi sen, että Suomessakin useasti vieraillut Parkway Drive ei olekaan hirvittävä teinimetalcorebändi. Uusi Ire-levynsä ei ole oikeastaan ollenkaan hassumpi. Haastateltavamme, yhtyeen solisti Winston McCall, on muuten itsekin tietoinen, millaisia mielikuvia hänen yhtyeensä herättää.

Melkoisia mielikuvia laukoo myös kotimainen Mörbid Vomit, jonka debyyttialbumi Doctrine of Violence edustaa kuoloalan kuluneen vuoden paksuinta kermaa. Tylympiin maisemiin kun päästiin, kerrotaan samalla, että MV:n jälkeen sivuilta löytyy uutta julkaissut kotimaisen black metalin veteraaniyhtye Horna. Orkan pomo Shatraug jaksoi kuin jaksoikin vastata kysymyksiin, vaikka takana oli ilmeisen märkä ja rankka Etelä-Amerikan-kiertue.

Etenemme eksklusiivisuuden äärelle. Beast in Black on perustamansa Battle Beastin riveistä poistetun Anton Kabasen uusi yhtye, joka debytoi lauteilla 13.11. Nightwishin Espoon-lämppärinä. Paljastamme jutussamme yhtyeen koostumuksen, toki kuvan kera, ja Kabasen nykymietteet aiheesta jos toisestakin.

Seuraavaksi peräkanaa pari niin sanottua superbändiä. Ensimmäinen näistä on Entombedin solistin LG Petrovin ja muun muassa Necrophobic-jäsenistöä sisältävä ruotsalaiskuolo-orkesteri Firespawn. Jutustamme selviää esimerkiksi, miksei yhtye soita kotimaastaan huolimatta svedudeathiä. With the Dead on puolestaan ex-Cathedral-laulaja Lee Dorrianin ja entisen Electric Wizard -rytmiryhmän muodostama tuomiotrio, jonka debyyttialbumi on alan harrastajalle pakkomannaa. Haastiksessa äänessä juurikin Dorrian.

AmberianDawn

Amberian Dawn on yksi niistä kotimaisista heviyhtyeistä, joista välitetään ulkomailla huomattavasti enemmän kuin meillä kotona – miksi näin on, muun muassa sitä pohditaan bändin päällikön Tuomas Seppäsen kanssa. Raskasta kuolemantuomiota julistavan Hooded Menacen vastaavan, kitaristi Lasse Pyykön, kera jauhamme sen sijaan asiayhteys huomioiden hieman merkillisestä aiheesta, nimittäin melodioista – niitä on meinaan yhtyeen uusi kiekko, noh, ainakin puolillaan.

Kansijutussamme matkaamme Keski-Ruotsin syrjäisiin kolkkiin, missä on asustellut jo vuosikaudet Swallow the Sun -yhtyeen sielu Juha Raivio. Ainutlaatuista kuvamateriaalia sisältävä juttu jättää hivenen hiljaiseksi – aivan kuten yhtyeen 13.11. julkaistava triplalevy Songs from the Northkin.

Jukka_Taskinen

Pölkyltä löytyy tällä kertaa turkulaisesta Discgrace-yhtyeestä tunnetuksi tullut, Black Magic Six -duossa jatkanut ja siinä sivussa vaikka mitä rockin saralla häärännyt Jukka Taskinen. Hauska mies, joka taitaa myös Mussolinin lanseeraaman magneettis-hypnoottisen katseen parhaimmillaan suht kelvosti.

Salamyhkässä käsittelemme ruotsalaisyhtye Repugnantin tähän asti ainutta levyä. Arvioiden paalupaikalla ruoditaan mainittua Swallow the Sun -järkälettä, ja Vanhassa liitossa tarinoi Grave Digger -yhtyettään yli kolme vuosikymmentä luotsannut saksalaisherra Chris Boltendahl.

Semmoisia lehtipisteissä ja postilootissa perjantaina 6.11.

Lisää luettavaa