Legendaa ja uugeeta muuten löytyy – Infernon tärpit Tuska-lauantaille

Älä missaa näitä(kään).

29.06.2018

Infernon kirjoittajat kertovat, mitä Tuska-lauantailta hartaimmin odottavat. Vinkkejä pudottelevat Aki Nuopponen, Jaakko Silvast, Tami Hintikka ja Tomi Pohto.

Akin tärpit:

  • Galactic Empire

Star Wars -hahmojen näköiset soittajat tykittävät Star Wars -musiikkia Star Wars -teemaisella lavalla. Sanoinko Star Wars? Ai en? Star Wars. Star Wars on kovimpia asioita ikinä sekä kaukaisessa galaksissa että täällä meidän Telluksellamme. Jos Star Wars yhdistetään metalliin, mikä voisi mennä vikaan? Aivan. Ei mikään. Vielä kerran: Star Wars.

  • Carpenter Brut

Kaikkien metallinkuuntelijoiden lempilapsi synthwaven kentällä on tietenkin Carpenter Brut. Olivat levyt tuttuja tai eivät, kannattaa tulla kuuntelemaan, miten Carpenter Brut loihtii laitteistaan ja soittimistaan raskaampaa soundia kuin kymmenet metallibändit yhteensä.

  • Emperor

Norjalaisen nyrjähtäneen black metalin kaoottinen kantaisä soittaa Tuskassa maailmankaikkeuden parhaisiin albumeihin lukeutuvan Anthems to the Welkin at Duskin läpi kokonaisuudessaan. Jos koet Tuskassa yhden keikan, koe tämä. ”Emperor! Emperor! Emperor!”, kuten Tuskassa huudettiin vuonna 2007 vielä puoli tuntia bändin lopetettua.

Jaakon tärpit:

  • Beast in Black

Anton Kabanen on näyttänyt ihan kaikille närhen munat Beast in Blackin kanssa. Hittimelodiaa pullollaan olevan Berserker-debyytin ja tekijä-osaston soittajamiesten kanssa on saatu aikaiseksi jo vaikka mitä. Näin Beast in Blackin viimeksi alkuvuodesta Jyväskylässä, kun se rykäisi ensimmäisen headliner-keikkansa täyteen myydyssä tanssisali Lutakossa. On ihan selvää, että draivi ja varmuus on sittemmin tehtyjen keikkojen ansiosta Tuskassa ehkä kovin mahdollinen.

  • Foreseen

Onhan sitä onneksi Tuskassa tänä vuonna aitoa juurimetalliakin tarjolla, lauantaina päälavan Tyrantin ja Inferno-lavalla Foreseenin toimesta. Viimeksi mainitun sopivasti ylivauhtinen speedthrashpunk-paahto lähtee liveolosuhteissa tälläkin kertaa kuin hauki kaislikosta.

Tamin tärpit:

  • Carpenter Brut

Tuskan lauantai-iltapäivässä saadaankin sitten jotain muuta kuin metallia, kun lavalle nousee yksi synthwaven synkän laidan valioyksilöistä. Ranskalainen Carpenter Brut on oiva valinta raskaan musiikin festareille, onhan se tematiikaltaan ja tunnelmaltaan enemmän metallia kuin discoa. Mikäli juhannustanssit jäivät pyörähtämättä, niin tässä olisi hyvä tilaisuus keikuttaa lannetta tumman biitin tahtiin.

  • Kreator

Saksalainen thrash-veteraani ja -pioneeri on takonut taukoamatta 1980-luvun alkupuolelta asti, ja Suomessa on vierailtu tiheään. Kreator on siis periaatteessa niin sanotusti ”nähty”, mutta silti se kannattaa nähdä aina uudestaan. Mille ja pojat ovat hurjassa lavavedossa, viimeisin levy Gods of Violence on väkevää melodisen thrashin juhlaa, ja diskografia on pullollaan toinen toistaan kovempia rässianthemeita – eihän tuollaisella reseptillä oikein pieleen voi mennä.

Tomin tärpit:

  • Hallatar

Jottei festareiden ilonpito lähtisi täysin lapasesta, saapuu Hallatar muistuttamaan elämän karuista realiteeteista. Luvassa takuuvarmasti raskas ja sielua puhutteleva keikkaelämys. Jätä vuvuzelasi parkkiin tämän tumman tuokion ajaksi.

  • Kreator

Toista vuotta erinomaista Gods of Violence -albumiaan kiertävä Saksan thrash-kuningas Kreator saapuu Tuskaan moottori kuumana. Lujasta keikkakunnosta puhuvat puolestaan meneillään olevan festivaalikiertueen liveklipit. Se on Vihan Lippu salkoon ja nyrkit ojoon kun Mille käskee!

  • At the Gates

Nyt ei tarvitse mennä merta edemmäs kalastusreissulle, kun Jööttöporin melodeath-ukot pomppaavat kotimaamme lauteille. Luvassa varmasti aimo pläjäys materiaalia siltä Maailman Parhaalta Melodeath -levyltä, sekä tietysti valikoidut palat uutuuttaan kiiltelevältä To Drink From the Night Itself -albumilta. Rekkakuskin lippis syvään ja GO!

***

Lisää tärppejä ja juttuja tulossa! Inferno seuraa festarimenoa laajalla miehityksellä koko viikonlopun.

Lisää luettavaa