Acceptista lähtenyt pitkäaikainen basisti avautuu: ”Liian moni asia oli pielessä”

"Haluan nauttia elämästäni enkä halua tehdä mitään, mistä en pidä", toteaa Peter Baltes.

26.06.2023

Accept-yhtyeen alkuperäisjäseniin kuulunut basisti Peter Baltes oli bändissä aina vuodesta 1976 vuoteen 2018 asti. Tuolloin yhtye tiedotti bändistä eronneen Baltesin tarvinneen ”vaihtelua elämäänsä” ja ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen kitaristi Wolf Hoffman kiitteli Baltesia yhteisistä vuosikymmenistä.

”Uskoin meidän jatkavan ikuisesti ja lähtevän yhdessä kohti viimeistä auringonlaskua, kunnes toinen meistä kupsahtaa lavalle. Mutta olin väärässä eikä niin ilmeisesti ollut tarkoitettu. Peterin lähtö tekee minut hyvin surulliseksi, mutta en voi muuta kuin toivottaa hänelle onnea. Toivon mukaan tämä on hänelle oikea ratkaisu ja hän löytää, mitä ikinä etsiikään”, Hoffman kirjoitti tuolloin some-kanavissaan.

Baltes itse oli lähtönsä aikoihin melko vähäsanainen asiasta, mutta on myöhemmin myöntänyt, ettei ollut pitkiin aikoihin enää tyytyväinen bändin toimintaan. Tuoreessa Rock and a Hard Placen haastattelussa nykyisin Acceptin entisen laulajan Udo Dirkschneiderin bändissä soittava basisti avautui aiheesta enemmänkin ja totesi, ettei ollut järin onnellinen.

”Olen nyt 65-vuotias ja tässä iässä jokainen päivä on tärkeä. Haluan nauttia elämästäni enkä halua tehdä mitään, mistä en pidä. Minulla on siihen nyt oikeus”, Baltes toteaa.

Baltesin mukaan ensimmäinen nykyisen laulajan Mark Tornillon kanssa tehty levy, 14 vuoden levytystauon vuonna 2010 päättänyt Blood of the Nations, oli vielä hyvä ja miellyttävä kokemus, mutta sen jälkeiset levyt alkoivat toistaa liikaa samaa kaavaa. Baltes väittää Hoffmanin tehneen niin aivan tietoisesti.

”En koskaan unohda, miten hän sanoi minulle: ’Voimme tehdä tätä ja ratsastaa yhdessä auringonlaskuun’. Totesin, että minulla on kyllä mielessäni aivan erilainen auringonlasku. Minä haluan pysyä relevanttina, kehittyä ja seikkailla. En halua toistaa samaa vain pitääkseni fanit tyytyväisenä ja jäädä polkemaan paikoilleni. Kun tajusin, että jauhamme taas tätä samaa typerää riffiä ja laulumelodiaa, en halunnut sitä enää”, Baltes sanoo.

”Liian moni asia oli pielessä. Taloudelliset asiat, luottamuspula, musiikilliset ideat… Kaikki oli huonosti ja siksi lähdin.”

Lisää luettavaa