AC/DC-draamassa puhuu vihdoin Brian Johnson itse

19.04.2016

AC/DC:n laulajarintamauutisten juonenkäänteet ne vain jatkavat polveiluaan. Aivan hetki sitten bändi vihdoin julkisti Axl Rosen astuvan kuulo-ongelmaisen Brian Johnsonin saappaisiin mikin taakse. Lähes heti tämän uutisen kintereillä rock-media sai toisen pitkään odotetun lausunnon: Brian Johnsonin henkilökohtainen näkökulma koko surulliseen episodiin on nyt julki.

Lausunnossaan Johnson sanoo, että on ”murtunut” joutuessaan väistymään laulajan pallilta, mutta ettei kuitenkaan ole lopettanut AC/DC-uraansa. Mies aikoo edelleen hoitaa bändin studiovelvollisuudet, vaikka ilmeisesti kiertue-elämä on nyt hänen kohdallaan ohi.

– En ole luovuttaja ja haluan aina saattaa loppuun aloittamani hommat. Lääkärit kuitenkin tekivät minulle ja bänditovereilleni erittäin selväksi sen, että minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin keskeyttää lavaesiintymiset tällä kiertueella ja mahdollisesti myös sen jälkeen. Se oli urani synkin päivä.

Johnson kuvailee tiedotteessa pitkästi lääkärikäyntejään ja kuulo-ongelmiaan, jotka todella uhkaavat viedä miehen kuuloaistin kokonaan ja ovat sen lisäksi varsin tuskallisia. Tekstistä paistaa kirkkaasti läpi se, ettei tätä päätöstä olisi tehty, ellei kyseessä olisi vakava asia.

– Olen henkilökohtaisesti murtunut tämän asian takia enemmän kuin kukaan pystyy kuvittelemaan. Tämänhetkinen tunnetilani on pahempi kuin mikään, mitä olen koskaan elämässäni kokenut. AC/DC:n jäsenenä oleminen, levyjen teko ja esiintyminen miljoonille omistautuneille faneille viimeisen 36 vuoden ajan on ollut elämäntehtäväni. En osaa kuvitella jatkavani ilman, että se olisi osa elämääni, mutta toistaiseksi minulle ei ole vaihtoehtoa.

– Ainoa varma asia tässä on se, että tulen aina olemaan osa AC/DC:tä jokaisella keikalla, jos en fyysisesti, niin henkisesti.

Pitkän lausunnon voi lukea kokonaisuudessaan Loudwiren sivuilta.

Lisää luettavaa