Ace Frehley: Tuleva soololevy saa Paul Stanleyn ”näyttämään imbesilliltä”

Kitaristi sanoo entisten KISS-bänditoveriensa yrittäneensä kaikin tavoin tuhota hänen soolouransa.

30.10.2023

KISS-yhtyeen klassiseen kokoonpanoon kuulunut kitaristi Ace Frehley on julkaissut omista biiseistään koostuvan sooloalbumin viimeksi vuonna 2018. Tuoreessa ZackAttackin haastattelussa kitaristi sanoo saaneensa seuraavan sooloalbuminsa jo masterointivaiheeseen ja jos kaikki menee hyvin, saa hän toimitettua valmiin levyn levy-yhtiöön nyt alkuviikosta.

”Luulen, että se on paras levyni tähän asti. Tämä on ensimmäinen kerta kun kirjoitin suuren osan biiseistä yhdessä jonkun kanssa. Trixterin Steve Brown on mahtava biisintekijä kuten minäkin, joten löimme päämme yhteen ja biiseistä tuli tuplasti parempia”, Frehley toteaa.

”En ole koskaan aiemmin juuri kirjoittanut muiden kanssa vaan olen tehnyt pääasiassa kaikki biisit itse saaden joltain vähän apua siellä täällä. Mutta tämä levy on lähes täysin minun ja Steven yhteisesti kirjoittama. Lopputuloksesta tuli parempi kuin odotin. Kaikki sillä on todella vahvaa: laulut, kitarasoolot, musiikki, sanat, melodiat, kaikki.”

Frehley ei myös maltanut olla heittämättä piikkiä entisten bänditoveriensa Paul Stanleyn ja Gene Simmonsin suuntaan, jotka ovat vuorostaan heittäneet Frehleystä ja ex-KISS-rumpali Peter Crissistä vähemmän mairittelevia kommentteja muun muassa viime keväänä KISSin vieraillessa Howard Sternin ohjelmassa.

”Paul ja Gene ovat käytännössä yrittäneen tuhota kaiken uskottavuuteni sanomalla minua juopoksi ja huumeaddiktiksi ja ihmiseksi, johon ei voi luottaa. Miten sitten olen onnistunut tekemään viisi (seitsemän, jos vuoden 2016 Origins Vol. 1– ja vuoden 2020 Origins Vol. 2 -coverlevyt lasketaan mukaan, toim.huom.) soololevyä? Tai keikkailemaan säännöllisesti viimeiset kymmenen vuotta? Siinä ei ole mitään järkeä – he puhuvat jatkuvasti ristiin. Nytkin he lyttäsivät minut ja sanoivat, että jos nousisin heidän kanssaan lavalle jäähyväiskiertueella, se pilaisi heidän esityksensä. Paul sanoi Howard Sternille, että jos minä olen lavalla heidän kanssaan, bändin nimi voisi olla KISSin sijaan yhtä hyvin PISS. No, kunhan tämä levyni ilmestyy, se saa hänet näyttämään imbesilliltä”, Frehley tokaisee.

Lisää luettavaa