Ahdistelija asui Max Cavaleran takapihalla vuosia

Gloria avautuu Cavaleran perhettä neljä vuotta piinanneesta ahdistelijasta.

Max Cavaleran takapihalla asui vuosituhannen taitteessa ahdistelija, jonka omistautuneisuudelle joutuu osoittamaan vinksahtaneen hatunnoston. Maxin vaimo Gloria kirjoittaa blogissaan, että jossain vaiheessa 1997–1999 hänestä alkoi tuntua, että joku asuu heidän takapihallaan.

”Löysin miesten alusvaatteita poreammeemme lähistöltä. Vitsailin, että joku pummi käy kylpemässä siellä meidän nukkuessamme. Siinä vaiheessa en vielä tiennyt, että se oli myös totuus.”

Seuraavaksi Gloria sai puhelinsoittoja, joissa tiedusteltiin, asuuko Max täällä ja onko hän Maxin manageri. Sitten vuorossa olivat kirjeet – ensin Maxille, sitten Glorialle ja muutaman vuoden päästä myös heidän edesmenneen poikansa tyttöystävälle.

Eräänä päivänä Gloria vastasi jälleen puheluun. Tällä kertaa toisessa päässä ollut henkilö kertoi koko tarinansa.

Hän oli pakkomielteinen fani, joka oli matkustanut bussilla Floridasta Phoenixiin, koska halusi kovasti tavata Maxin. Uudella paikkakunnalla työtön ja koditon mies tapasi toisen fanin. Fani kertoi tulevalle ahdistelijalle, että tuntee tytön, joka oli ollut samalla luokalla Glorian pojan kanssa.

Ahdistelija löysi muutaman kuukauden kuluttua tämän tytön, joka antoi ympäripyöreän osoitteen Cavaleran residenssiin. Seuraavat kolme kuukautta ahdistelija kulki talo talolta kurkkimassa ikkunoista.

Kun hän viimein löysi Cavalerojen talon, hän jäi takapihalle asumaan, peseytyi poreammeessa ja söi pihan hedelmäpuista. Hän oli seurannut ikkunoista perheen elämää ja opiskellut heidän rutiininsa, jottei jäisi kiinni. Rutiinit oli opiskeltu hyvin, sillä hän oli asunut takapihalla jo vuoden ennen puhelinsoittojen alkamista.

Ahdistelijan puhelinsoitot lisääntyivät ja hän jätti enemmän ja enemmän kirjeitä talon ovelle. Eräänä iltana hän soitti ovikelloa, kunnes Glorian ystävä soitti poliisit. Poliisien saapuessa mies oli takapihalla tekemässä Jeesus-patsaan luona taikoja ja väitti, että Glorian kuollut poika on lähettänyt hänet suojelemaan perhettä.

Kun ahdistelua oli kestänyt neljä vuotta, Gloria oli Soulflyn konsertissa. Ahdistelija tarttui Gloriaa takaapäin kaulasta kesken keikan ja sanoi korvaan: ”kuulet minusta puhelimitse”. Sen jälkeen Gloria sai puhelun, jossa ahdistelija kertoi tajunneen tehneensä väärin ja pyysi anteeksiantoa.

”Emme kuulleet hänestä enää koskaan, mutta tunnen edelleen usein hänen katseensa takanani”, Gloria päättää bloginsa.