Aidat lahoavat, mutta henki ja tarinat jäävät – Korpiklaani julkaisi tulevan levyn toisen singlen videoineen

Mylly on ylistys vanhalle kansatarulle.

20.11.2020

Kotimainen folk metal -suuruus Korpiklaani julkaisee uuden Jylhä-albuminsa 5. helmikuuta 2021. Albumilta on jo aiemmin lohkaistu singlenä kappale Leväluhta ja tänään päivänvalon on nähnyt toinen single Mylly. Kappale pohjautuu vanhaan taruun myllylle matkaavasta miehestä, joka tapaa aidalla istuvan hahmon, jonka toinen jalka on kavio.

”Mies pelästyy näkemäänsä ja jähmettyy paikalleen. Hahmo katoaa, mutta mies muistaa kuulleensa kertomuksen myllyllä asuvasta pirusta, ja lopulta hän jatkaa matkaansa ja voittaa pelkonsa. Myllyllä hän kokee olevansa lopulta yhtä menneen ja nykyisen ajan kanssa. Aidat lahoavat, maatuvat, mutta henki ja tarinat jäävät, yli sukupolvien ja yli aikojen”, laulaja Jonne Järvelä luonnehtii Tuomas Keskimäen sanoittamaa kappaletta.

Kappaleen video jatkaa puolestaan Leväluhta-videon saagaa. Kiitasen maatilalla Sysmässä ja Hotilankosken myllyllä Hartolassa kuvatulla videolla näyttelevät Korpiklaanin Henkselipoika-videosta tuttu 10-vuotias Jonnen tytär Tinja Järvelä, Pirun roolin esittävä Toni Koskipuro sekä päänäyttelijänä Yrjänä Ermala.

Lisää luettavaa