Aivoverenkiertohäiriöstä toipuva Iron Maiden -rumpali antoi tilannepäivityksen: ”Voimani ovat palautuneet ehkä 85-90 -prosenttisesti”

McBrainin oikea käsi halvaantui aivoverenkiertohäiriön vuoksi muutamaa kuukautta ennen kiertueen alkamista.

23.10.2023

Iron Maiden -rumpali Nicko McBrain paljasti elokuussa saaneensa vuoden alussa lievän aivoverenkiertohäiriön, minkä johdosta tämän oikea käsi kuitenkin halvaantui. 71-vuotias McBrain kuitenkin kuntoutui niin, että yhtye pystyi toteuttamaan toukokuussa alkaneen, vielä ensi vuoden puolelle jatkuvan The Future Past -kiertueen.

Radiopersoona Eddie Trunk kyseli McBrainiltä kuulumisia ja vointia hiljattain Trunk Nation -ohjelmassaan. McBrainin mukaan hän ei ole vielä aivan sataprosenttisessa iskussa, mutta toipuu ja kuntoutuu päivä kerrallaan.

”Ensimmäiset keikat olivat hieman hataria, mutta mitä pidemmälle kiertue eteni ja mitä enemmän keikkoja tuli alle, aloin saada taas voimaa takaisin. Viimeiset pari kuukautta ovat olleet jo ihan fantastisia”, rumpali toteaa.

”Sanoisin, että voimani ovat palautuneet ehkä 85-90 -prosenttisesti. Mutta sorminäppäryys on vielä heikompi. Sormet ovat viimeinen asia, joka tällaisesta toipuu. Minun oli siksi pakko muuttaa joitain rumpufillejä – niitä jotka kaikki tuntevat tietyissä biiseissä – pystyäkseni soittamaan joitain biisejä.”

”Vahvistun kuitenkin päivä päivältä ja olen saanut loistavaa tukea Rodilta (Smallwood, bändin manageri), bändiltä sekä faneilta. Olen saanut heiltä paljon rakkautta osakseni, mikä on upeaa.”

Lisää luettavaa