Nicko McBrain paljastaa kohdanneensa vakavia terveyshuolia ennen Iron Maidenin kiertueen alkua

Rumpali sai alkuvuodesta aivoverenkiertohäiriön.

03.08.2023

Iron Maiden aloitti toukokuussa Euroopan-kiertueen, jonka tiimoilta yhtye esiintyi myös kahtena iltana Tampereen Nokia-areenalla. Monet paikallaolijat (kuten muun muassa Infernon Aki Nuopponen) pistivät merkille, että rumpali Nicko McBrainin, 71, soitto oli ajoittain hieman kankeaa ja tämä esimerkiksi suoristi monin paikoin kaikkein monimutkaisimpia ja vaativimpia fillejä.

Nyt McBrain on julkaissut bändin verkkosivuilla tiedotteen, jossa tämä kertoo tälle kankeudelle syyn:

”Kirjoitan teille kertoakseni hyvin vakavasta terveysongelmasta, jota olen käynyt läpi. Sain tammikuussa aivoverenkiertohäiriön. Luojan kiitos se oli lievä, ohimenevä aivoverenkiertohäiriöä, mutta sen johdosta oikea käteni halvaantui olkapäästä alaspäin. Totta kai huolestuin, että se oli urani loppu, mutta vaimoni, lääkärieni – erityisesti toimintaterapeuttini Julien – ja Maiden-perheeni tuella olen palautunut nyt noin 70-prosenttisesti”, McBrain kertoo.

McBrain sanoo käyneensä kymmenen viikon mittaisessa intensiiviterapiassa ennen toukokuussa alkaneita bänditreenejä. Hän ei halunnut kertoa asiasta julkisesti ennen kiertuetta, koska ei halunnut sen vievän kaikkea huomiota. Tiedotteen yhteydessä julkaistulla videotervehdyksellä McBrain kertoo olevansa jo taas lähes sataprosenttisessa iskussa.

”Minusta ja koko bändistä on todella ällistyttävää, miten hyvin Nicko on toipunut kohtauksestaan. Se osoittaa mieletöntä uskoa ja tahdonvoimaa ja olemme hänestä hyvin ylpeitä. Kiertueen setti on musiikillisesti hyvin monimutkainen, mutta hän keskittyi täysillä toipumiseen. Rehellisesti ottaen emme olleet varmoja, että hän pystyy siihen, mutta kun toukokuussa aloimme treenata kiertuetta varten, kaikki helpottuivat suuresti. Hän pystyy siihen!” kommentoi puolestaan yhtyeen manageri Rod Smallwood.

”On hyvin Nickon tapaista, ettei hän halunnut pitää asiasta meteliä ja viedä huomiota pois kiertueelta. Nyt kun hän on varma toipumisestaan, hän halusi kertoa asiasta itse. Olemme kaikki tietenkin erittäin iloisia, että hän on taistellut niin hyvin.”

Lisää luettavaa