Akercocken kymmenen vuoden levytystauolle piste – kuuntele maistiainen uudelta levyltä

Renaissance in Extremis julkaistaan loppukesästä.

Vuonna 2012 pillit pussiin laittanut, progehtavaa black/death metalia tykittelevä Akercocke nousi viime vuonna kuolleista ja ilmoitti tuolloin työstävänsä jatkoa vuoden 2007 Antichrist-albumilleen. Viime vuoden puolella tuota lupailtua uutta levyä ei kuitenkaan saatu, mutta tänä vuonna yhtyeen ystävillä on syytä leveämpään virneeseen, sillä pitkäsoitolle on viimein lyöty julkaisupäivä lukkoon.

Fanien pitkä odotus päättyy vihdoin 25. elokuuta. Hartaasti odotetun Renaissance in Extremisin julkaisusta vastaa aikanaan yhtyeen toisen pitkäsoiton The Goat of Mendesin (2001) julkaisustakin vastannut Peaceville Records. Levyltä on myös julkaistu maistiaisena seitsemänminuuttinen pläjäys Disappear.

– Kappale on hyvä tiivistys siitä, mitä tuleman pitää. Kaikki klassiset akercockemaisuudet ovat läsnä, mutta samalla se edustaa bändin kehittynyttä määrätietoisuutta, tyyliä ja ulosantia, nokkamies Jason Mendonca kuvailee.

– Olemme ylpeitä ja etuoikeutettuja päästessämme jälleen levy-yhtiölle, joka aikanaan toi meidät laajemman metalliyhteisön tietoisuuteen ja loi perustan kaksikymmenvuotiselle historiallemme. On siis täysin asianmukaista, että juuri he avustavat meitä jälleen kerran tehtävässämme tuoda laadukasta progressiivista death metalia massoille! hehkuttaa rumpali David Gray.