ALS-tautia sairastanut entinen Nevermore- ja Forbidden-kitaristi on kuollut

RIP Tim Calvert 7.11.1965 - 30.4.2018

01.05.2018

Kitaristi Tim Calvert (ex-Forbidden, ex-Nevermore) on kuollut 52-vuotiaana. Suru-uutisen välitti Timin sisko Vicky Calvert-Hawkins Facebookin välityksellä. Asiasta uutisoi Blabbermouth.

Calvert soitti thrash metal -yhtye Forbiddenissa (jonka riveihin ovat vuosien varrella lukeutuneet muun muassa Paul Bostaph ja Robb Flynn) vuosien 1989-1997 aikana ja oli mukana albumeilla Twisted Into Form (1990), Distortion (1994) sekä Green (1997). Forbiddenin jäätyä tauolle 1997 Calvert liittyi Nevermoreen, jossa tämä viihtyi vuoteen 2000 saakka. Hänen soittoaan kuullaan vuoden 1999 Dreaming Neon Black -albumilla. Nevermoren jälkeen hänestä tuli lentokapteeni United Airlinesilla.

Viimeisinä vuosinaan Calvert sairasti vakavaa ALS-tautia – joka tunnetaan myös Lou Gehrigin tautina tai motoneuronitautina –  joka aiheuttaa rappeutumista tahdosta riippuvien lihasten toimintaa ohjaavissa liikehermosoluissa. Muun muassa edesmennyt Stephen Hawking.

”Mahtavin biisintekijä, muusikko ja kitaristi, joka minulla on koskaan ollut kunnia tavata ja jonka kanssa olen saanut luoda musiikkia, on poistunut keskuudestamme. Timin nerous elää ikuisesti kolmella Forbiddenin levyllä, jotka hän auttoi luomaan kanssamme”, kommentoi Forbiddenin perustajajäsen Craig Locicero.

”Jokainen, joka hänet tunsi, oli sen myötä parempi ihminen. Hän oli sellainen kaveri, jolla ei ollut vihollisia ja joka oli lahjakas kaikessa, mihin hän vain ikinä ryhtyi. Aina todella hauska, sellainen tyyppi, jolla oli aina nokkela vastaus valmiina ja pystyi jauhamaan paskaa kenen kanssa tahansa, mikä oli todella tärkeää keikkabussissa asuessa. Hän näytti muille jäsenille kaapin paikan”, Forbidden-basisti Matt Camacho puolestaan muistelee.

Lisää luettavaa