Amerikkalaismedia listasi vuoden parhaat rock- ja metallilevyt – mukana myös suomalaisväriä

Hyvässä seurassa on Ville Valo.

28.11.2023

Vaikka vuotta onkin vielä kuukausi jäljellä, on amerikkalainen rokkiin ja raskaampaan musiikkiin erikoistunut Loudwire-media jo nyt listannut 25 vuoden parasta rock- ja metallialbumia. Listalta löytyy niin veteraaneja kuten The Rolling Stones (Hackney Diamonds), Metallica (72 Seasons), Cannibal Corpse (Chaos Horrific) ja In Flames (Foregone) kuin myös uudempia tulokkaita kuten Zulu (A New Tomorrow), Jesus Piece (…So Unknown) ja Sleep Token (Take Me Back to Eden).

Listalta löytyy ilahduttavasti myös suomalaisväriä, sillä 25 parhaan levyn joukkoon on nostettu mukaan Ville Valon VV-sooloprojektin debyytti Neon Noir. Hyvä!

”Ville Valo on ikääntynyt juuri sillä tavalla kuin moni on ajatellutkin. Karsimalla entisen bändinsä raskaampia elementtejä Valo on laajentanut musiikillista palettiaan lisäämällä sinne enemmän kasarisoundeja kuten new wavea ja goottirockia. Vaikka levy on pimeyden täyttämää, se on myös hyvin kaunis ja ajoittain hyvin herkkä, kun Valo vaihtaa pahaenteisestä kuiskuttelusta korkealle, sakariinillä kyllästettyyn lauluun”, valintaa perustellaan.

Katso Loudwiren koko lista perusteluineen täältä.

Lisää luettavaa