Amerikkalaismedia nimesi 40 eri metallin alalajin parhaat edustajat – useampi suomalaisbändi mukana listalla

Children of Bodom, Nightwish, Korpiklaani ja Skepticism edustavat lajinsa kirkkainta kärkeä.

14.03.2024

Metallimusiikki on laaja-alainen käsite, jonka alle mahtuu lukuisia ja lukuisia erilaisia alalajeja ja tyylisuuntia aina perinteisestä heavy metalista kristillisen metallin kautta erilaisiin äärimetalleihin kuten black ja death metaliin.

Nyt amerikkalainen raskaaseen musiikkiin erikoistunut verkkomedia Loudwire on laatinut listan, johon on nimetty 40 eri alalajin parasta edustajaa. Listalta löytyy myös ilahduttavasti useampi suomalaisorkesteri: Children of Bodom on Loudwiren mukaan melodisen death metalin ykkösnyrkki, Nightwish paras sinfonisen metallin edustaja, Korpiklaani kovin folk metal -yhtye ja Skepticism puolestaan funeral doomin ykkösnimi. Hyvä hyvä!

Muita listalta löytyviä nimiä ovat muun muassa Black Sabbath (doom ja stoner metal), Metallica (thrash metal), Iron Maiden (perinteinen metalli), Meshuggah (djent), Emperor (black metal) ja Tool (vaihtoehtometalli), joten erittäin hyvään ja kovatasoiseen joukkoon ovat Children of Bodom, Nightwish, Korpiklaani ja Skepticism päässeet. Eikä suotta! Katso koko listaus perusteluineen täältä.

Lisää luettavaa