Amon Amarth -nokkamies suhtautuu suoratoistopalveluihin kaksijakoisesti – ”Todellinen ongelma on se, ettei ole vaihtoehtoja”

Johan Heggin mukaan suoratoistopalvelut tekevät eniten hallaa aloitteleville bändeille ja artisteille.

03.05.2019

Amon Amarthin nokkamies Johan Hegg antoi hiljattain haastattelun Wall of Soundille ja keskusteli muun muassa musiikkibisneksen nykytilasta ja suoratoistopalveluista. Hegg lukeutuu niihin artisteihin, jotka suhtautuvat kaksijakoisesti tähän tapaan kuluttaa musiikkia.

”Se voisi olla positiivinen asia. Yksi suoratoiston ongelmista on se, ettei niitä palveluja tarjoavat yhtiöt maksa artisteille tarpeeksi. Niin se vain on. Mutta todellinen ongelma on se, ettei artisteilla ole vaihtoehtoja, sillä jos musiikkia ei laita suoratoistoon, ihmiset lataavat sitä ilmaiseksi ja se tekee vielä enemmän vahinkoa. Artistina on siis tavallaan jumissa tilanteessa, johon täytyy vain tyytyä”, Hegg tuumaa.

Laulajan mukaan se, etteivät bändit ja artistit saa suoratoistopalveluista kelvollista korvausta, vahingoittaa eniten uusia ja nousevia kykyjä eikä anna heille mahdollisuutta tehdä musiikkia täyspäiväisesti.

”Ihmiset unohtavat, että vaikka musiikki onkin intohimo ja taidetta, artistienkin täytyy maksaa laskunsa. Tilanne on siis vaikea. Mutta toivottavasti asiat muuttuvat vielä parempaan.”

Amon Amarthin uusi pitkäsoitto Berserker on julkaistu tänään. Albumi löytyy, luonnollisesti, kaikista hyvinvarustelluista suoratoistopalveluista kuten Spotifysta:

Lisää luettavaa