Anders Nyström puhuu Katatonian pitkästä hiljaiselosta: ”Meillä on paljon asioita selvitettävänä”

Katatonian hommat ovat edelleen hieman levällään.

05.01.2019

Ranskalainen Loud TV teki hiljattain haastattelun Bloodbathin kanssa. Keskustelussa sivuttiin myös yhtyeen kitaristin Anders Nyströmin pääbändiä Katatoniaa, joka jättäytyi ”määrittelemättömän mittaiselle tauolle” vuoden 2017 lopussa.

Bloodbathia on pidetty mm. Katatoniassa ja Paradise Lostissa soittavien muusikkojen sivuprojektina, ja Nyströmin mukaan se ei tule Katatonian tontille jatkossakaan.

”Emme halua tietää juuri nyt, mitä Katatonian kanssa tulee tapahtumaan. Se ei ole mielessämme kun kierrämme Bloodbathin kanssa. Yritämme keskittyä yhteen asiaan kerralla, ja meillä on todella hauskaa tehdä juuri tätä. Rundi päätettiin kauan sitten, joten olemme iloisia saadessamme tehdä tämän kiertueen. Tämä on ensimmäinen kiertueemme, eli se on kokeilu, joka on osoittautunut loistavaksi. Se on death metalia puoli tuntia päivässä – juuri niin kuin haluan. Täydellinen annos.”

Nyström paljastaa myös näkemyksiään Katatonian tulevaisuudesta.

”On liian aikaista sanoa yhtään mitään. Pitää katsoa, mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Meillä on paljon asioita selvitettävänä ja haluamme tehdä sen perusteellisesti. Se saattaa kuulostaa dramaattiselta, mutta asiat täytyy tehdä oikein tai kadumme myöhemmin. Olemme olleet olemassa niin kauan, että meidän täytyy miettiä seuraavaa askeltamme tarkkaan, sekä säilyttää bändissä hyvä fiilis ja tahto jatkaa eteenpäin.”

Koko haastattelun voit katsoa alhaalta.

Lisää luettavaa