Annihilatorin Jeff Waters kertoo pitkästä koronakurimuksestaan – ”Se iski todella kovaa”

Waters sairastui koronaan jo pandemian alkuvaiheessa.

28.12.2021

Annihilator-yhtyeen liideri Jeff Waters muistelee tuoreessa Bringin’ It Backwardsin haastattelussa omaa kokemustaan koronatartunnan kourissa. Kanadalaislähtöinen, nykyisin Isossa-Britanniassa asusteleva 55-vuotias Waters kertoo sairastuneensa jo pandemian alkuvaiheessa ja viruksen tarttuneen myös hänen vaimoonsa ja lapsiin.

”Minuun se iski todella kovaa, koska olen vanhempi ja entinen tupakoija. Alkoholia en ole juonut kolmeen vuosikymmeneen, mutta en juurikaan kuntoile, en juo paljon vettä ja kulutan paljon roskaruokaa”, Waters sanoo.

”Se tuntui siltä kuin elefantti olisi istunut rintani päällä kaksi viikkoa ja henkeni pihisi kuin räiskyvä takkatuli. Astmalääkettä ei saanut käyttää, koska se olisi voinut vain pahentaa asiaa.”

”Lääkärini totesivat, että minun kannattaisi varmaan olla jo sairaalassa. Mikäli vereni happimäärä laskee yhtään, minut täytyy viedä kiireellisesti hoitoon. Vaimoni seurasi tilaani kellon ympäri toisesta huoneesta ja varmisti, että kaikki on okei. Olin eristäytynyt, koska minua pelotti – kuten meitä kaikkia täällä [Isossa-Britanniassa].”

”Toivuin osittain parissa viikossa – yhtenä aamuna elefantti oli poissa. Mutta kunnolla toipuminen vei kuudesta seitsemään kuukautta. Silloin ymmärsin, mitä tarkoittaa ’pitkä korona’, joka oli minusta aluksi hölmö termi. Pidin sitä ensin jonain poliittisena paskanjauhantana. Mutta opin kantapään kautta, että korona on todellinen asia.”

”Yhtenä aamuna heräsin ja tuumin, että ’Okei, toinen puoli keuhkoistani toimii taas’. Sitä seurasi puolen vuoden jakso, jolloin ajattelin vain, että ’Voi paska, ovatko keuhkoni pysyvästi vaurioituneet? Onko urani ja kenties jopa elämäni nyt tässä?’ Mutta lopulta pääsin taas jaloilleni.”

YouTube video

Lisää luettavaa