Anthraxin Scott Ian ja digiriippuvuus: ”Ei vain musabisneksen ongelma – tämä on ihmiskunnan ongelma”

26.03.2016

Viime aikoina useilta artisteilta on kuultu kärkkäitä kommentteja ihmisten riippuvuudesta älylaitteisiinsa ja sosiaaliseen mediaan. Nyt myös Anthraxin Scott Ian on työntänyt lusikkansa samaan soppaan. Netissä kiertää pätkä miehen argentiinalaiselle Vorterix-radioasemalle antamaa haastattelua, jossa Ian argumentoi varsin syvällisesti ilmiötä vastaan:

– Kun nykyään menet mihin tahansa julkiseen paikkaan koko planeetalla, ainoa asia, mitä näet, on satoja ihmisiä tuijottamassa puhelimiaan. Se ei siis ole vain musabisneksen ongelma – tämä on ihmiskunnan ongelma. Uskon, että internet ja teknologia ovat muuttamassa meidät kaikki erittäin antisosiaaliseksi roduksi, jonka keskuudessa inhimillinen kontakti on katoamassa.

– Ihmiset eivät enää puhu toisilleen – he hitto vie tekstaavat. Tällaiseksi maailmamme on tullut. Ja mitä seuraavaksi? Mitä tulee tekstaamisen jälkeen? Uskon nimittäin, että teknologia vain kehittyy seuraavan sadan vuoden aikana ja ihmisten välillä tulee olemaan aina vain vähemmän kanssakäymistä.

– Minusta se on erittäin pelottavaa. Luen paljon sci-fi-kirjallisuutta, ja minusta tämä planeetta on hyvin erilainen kuin mitä se oli ennen internetiä. Minä tietysti valitsen oman elämäntyylini, ja muilla ihmisillä on oma tapansa elää elämäänsä, enkä minä voi tai aio päättää heidän ratkaisujaan heidän puolestaan.

Ianin kommentit tulevat kiinnostavaan aikaan. Vasta eilen uutisoimme tuoreesta videosta, jossa Disturbedin tulistunut David Draiman antaa keikalla tekstaavan katsojan kuulla kunniansa.

Lisää luettavaa