Arch Enemyn keikkakuvan luvatta jakanut vaateyritys murtui vihapostin alla – anteeksipyyntö ei auttanut, lopettaa toimintansa

Anteeksipyynnöstä huolimatta yhden naisen vaateyritykselle sataa edelleen paljon vihapostia.

31.12.2018

Ruotsalaisyhtye Arch Enemyn toiminta ja kuvaajalle asettama porttikielto on ollut viime päivinä tapetilla myös Infernossa. Kaikki sai alkunsa, kun yhtyeen laulaja Alissa White-Gluzille vaatteita suunnitteleva Thunderball Clothing jakoi Instagramissa J. Salmerosin ottaman keikkakuvan. Salmeros katsoi vaatefirman käyttäneen kuvaansa luvatta kaupallisessa tarkoituksessa ja pyysi tätä joko maksamaan hänelle käyttöoikeudesta 500 euroa tai lahjoittamaan 100 euroa hyväntekeväisyyteen. Tämän seurauksena kuvaaja sai porttikiellon Arch Enemyn keikoille.

Tapaus nostatti harvinaisen voimakkaan somemyrskyn, kun yhtyeen toimintaan pettyneet fanit ja muut kommentoijat täyttivät bändin some-kanavat vihaisella palautteella. Osansa sai luonnollisesti myös yhden naisen, Marta Gabrielin pyörittämä Thunderball Clothing.

Marta Gabriel julkaisikin myöhemmin sosiaalisessa mediassa suoraselkäisen anteeksipyynnön, jossa kertoi säikähtäneensä Salmerosin vaatimuksia 500 euron maksusta. Koska hän ei ollut varma, oliko kyseessä vain huijaus vai oikeasti kuvaaja itse, oli hän lähettänyt saamansa viestit edelleen bändille ja manageri Angela Gossow’lle.

”Kun muutama kuukausi sitten uudelleenjaoin kuvan Alissa White-Gluzin Instagram-sivuilta, olin vain ylpeä, kun mahtava artisti käytti suunnittelemiani vaatteita ja halusin jakaa tämän tiedon seuraajilleni. Tein jaon applikaatiolla, joka säilytti alkuperäiset krediitit ja vesileimat ja kuvittelin asian olevan ok. En tarkoittanut pahaa eikä tarkoitukseni ollut mainostaa tuotteita. Ymmärrän kuitenkin, että tilanne saattoi näyttää siltä ja ymmärrän, että kuvan ottaja saattaa suuttua sellaisesta. Tästä olen pahoillani”, Gabriel myöntää erehdyksensä.

Vaikka moni kiittikin Gabrielia julkisesta anteeksipyynnöstä – jonka itse Salmeroskin hyväksyi -, ei vihapostille kuitenkaan tullut loppua. Gabriel julkaisi myöhemmin uuden tiedotteen, jossa tämä kertoo joutuvansa lopettamaan toimintansa, koska ei kestä vihapostin tulvaa – joukossa kun on myös tappouhkauksia.

”Päätin toimia, kuten mielestäni tässä tilanteessa on parasta. Lopetan Thunderball Clothingin (josta on paha käyttää sanaa ’yhtiö’, sillä sitä on aina pyörittänyt vain yksi ihminen eli minä). Olen pahoillani, etten ole tarpeeksi vahva ollakseni seuraava internetsankari, joka kuittaa kaiken sanomalla, että ’vihaajat vihaa’.”

”Olen viimeisen kahden päivän aikana saanut kirjaimellisesti satoja kommentteja ja viestejä, joissa minua sanotaan huoraksi, natsiksi, kommunistiksi, mitättömäksi kuvotukseksi ja minun toivotaan joko kuolevan hitaasti tai tappavan itseni. En tunne vihaa ja pyydän anteeksi kaikilta, jotka tuntevat itsensä loukatuksi tai ovat suuttuneet tapauksesta. Joka tapauksessa, Thunderball Clothingia ei enää ole. Te voititte.”

Lisää luettavaa