Awake Again kääntää eeppisyys-nupit yhteentoista – Enemy on kappale totalitarististen hallintojen toimintatavoista

Kappaleen tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen.

10.03.2023

Viime vuonna No Matter How the World Turns -albuminsa julkaissut turkulainen Awake Again on julkaisemassa uutta ep:tä. Levyltä on nyt julkaistu eeppinen single Enemy, jonka orkesteriosuuksiin yhtye sai apua Kevin Apostolilta (Assemble the Chariots, Atlas).

”Tutustuimme Kevinin kanssa viime vuonna Black Box Mikkeli -tapahtumassa, jossa soitimme samana päivänä. Tuolloin kappaleen demossa oli mun tekemät vaatimattomat orkestraatiot. Kun minulle selvisi että Kevin on ’the man’, joka on tehnyt Assemble the Chariotsin upeat orkesteriosuudet, oli pakko kysyä josko häntä kiinnostaisi tehdä meillekin vastaavia. Onneksemme hän suostui ja kappale nousi Kevinin avulla täysin uudelle tasolle”, kertoo solisti Matti Österman.

Muun muassa V niin kuin verikosto -elokuvasta inspiraatiota ammentaneilta sanoituksiltaan Enemy on kappale totalitarististen hallintojen toimintatavoista, jotka ajavat omaa agendaansa leimaamalla tietyt ihmisryhmät vihollisiksi. Aihe on valitettavan ajankohtainen Venäjän hyökkäyssodan vuoksi, ja kaikki kappaleen kuuntelusta saatavat tuotot ohjataankin Ukrainan sodan uhreille UNICEF:n kautta.

Awake Again keikkailee keväällä ja kesällä seuraavasti:

11.3. Rock Hotel, Salo
25.3. Maanalainen, Tampere
6.4. Apollo, Turku
9.4. On the Rocks, Helsinki
28.4. West Coast Billiard, Kokkola
15.7. Metallivuori -festivaali, Turku

Lisää luettavaa