Axegressor joutui Venäjällä putkaan, keikat peruttiin

Turkulaisen thrash-bändin hankaluuksista itänaapurista uutisoitiin jopa valtakunnallisissa lehdissä.

Kuva: Mikko Pylkkö

Tämä ylitti jopa Iltalehden uutiskynnyksen. Axegressor kiersi aiemmin tässä kuussa Venäjällä, kunnes Krasnodarin keikan jälkeen 11.4. joutui hankaluuksiin paikallisten viranomaisten kanssa.

Ensiksi yhtyeen passit takavarikoitiin. Sitten bändiä kuulusteltiin kiertuemanagerin välityksellä monta tuntia, kunnes viranomaiset päättivät, että thrash-muusikot olivat laittomasti töissä Venäjällä, koska heillä oli vain turistiviisumit.

Lukemattomat suomalaisyhtyeet ovat aiemmin keikkailleet Venäjällä turistiviisumeilla, eikä ongelmia ole ollut. Kyse oli siis viranomaisten virkaintoisuudesta ja todella, todella, todella huonosta tuurista.

Sakot piti tietenkin maksaa pankkiin, ja kun pankit eivät olleet auki, thrash-bändi vietti seuraavan yön putkassa. Yö oli yhtyeen lausunnon mukaan uneton, minkä saattaa arvata, kun hetkenkin miettii, millainen meno venäläisessä juoppoputkassa öisin mahtaa olla.

Bändi perui ymmärrettävästi jäljellä olleet kaksi keikkaansa. Axegressor pyytää lausunnossaan anteeksi venäläisiltä faneiltaan, jotka kohtelivat heitä aiemmilla keikoilla todella hyvin.

Lue bändin statement täältä!