”Bändimme ottaa inspiraatiota vähän kaikenlaisista genreistä” – haastattelussa Everfrost

Japanilaisen sarjakuvan, mangan, maailmaa mahtipontiseen melodiseen metalliin sekoitteleva Everfrost vie toisella studioalbumillaan tarinaansa eteenpäin.

Yhtyeenne linja on siitä omaperäinen, että mangaa ja metallia ei ole ymmärtääkseni aiemmin pahemmin yhdistelty. Oliko konseptinne selvillä heti bändin perustamisesta lähtien?

– Kyllä, Everfrostin tarinat ja hahmot olivat suunniteltuina jo ennen yhtyeen perustamista ja kappaleiden tekoa, kosketinsoittaja Benjamin ”Benji” Connelly ja rumpali Joonas ”Jope” Salminen vastaavat.

– Me haluttiin yhdistää nämä elementit, kun saatiin idea, että tämmöistä konseptiahan ei ole aiemmin pahemmin toteutettu. Monen animen tunnusmusiikissa käytetään metallia, ja myös se oli yksi vaikuttaja siinä, miksi päädyimme tämmöiseen tyylien sekoitukseen.

Winterider ilmestyi neljä vuotta edeltävän Blue Eyed Emotion -levyn jälkeen, mikä on kohtuullisen pitkä aika kahden albumin välillä. Millaisena itse näette uuden uuden levyn syntyprosessin?

– Benji äänitti ekalle levylle itse rummut, suurimman osan bassoista ja rytmikitaraa sekä omat kosketinsoitinjuttunsa, ja kiekon julkistamisen jälkeen hän etsi rumpalia, basistia ja uutta laulajaa. Se otti tietysti oman aikansa, mutta me tehtiin siinä välissä myös ep, single ja live-dvd.

– Winteriderin synty oli pitkä prosessi, koska ymmärsimme, että nyt on tärkeää kehittää kaikki elementit kunnolla. Winterider on niin kunnianhimoinen teos.

Winteriderin tarinassa esiintyy ymmärtääkseni samoja hahmoja kuin Blue Eyed Emotionilla. Luuletteko, että myös tulevat levynne tulevat linkittymään näiden hahmojen kautta?

– Itse asiassa kaksi ensimmäisen albumin hahmoista on nyt jo kuollut, mutta kaksi muuta jatkaa kavereidensa kanssa Winteriderin tarinassa.

– Seuraavan levyn tarina on jo suunniteltu ja se tulee tapahtumaan Everfrostin universumissa, mutta voimme sanoa, että sen levyn formaatti ja tyyli tulevat olemaan todella erilaisia kuin kama, jota olemme tehneet aiemmin.

Winteriderilta löytyy monenlaista musiikkia genrerajoja kaihtamatta, mutta pääpaino pysyy melodisessa ja mahtipontisessa metallissa. Minkälaisia artisteja pidätte pääasiallisina vaikuttajinanne?

– Bändimme ottaa inspiraatiota vähän kaikenlaisista genreistä, sillä kuuntelemme laajalti paljon muutakin kuin vain metallia, mutta isoimpia vaikuttajia ovat varmaankin Nightwish, Rammstein, vanhempi Sonata Arctica ja Turmion Kätilöt. Sitten tulee kuunneltua anime- ja Jpop-musiikkia sekä muita popartisteja kuten MIKAa, Queeniä ja Michael Jacksoniä.

Minkälaista palautetta olette saaneet mangan kotimaasta?

– Tähän asti pääasiallisesti positiivista, ja mielenkiinto bändiä kohtaan on noussut. Monet meidän niin sanotuista hardcorefaneistamme ovatkin juuri Japanista.

Julkaistu Infernossa 8/2019.

Lisää luettavaa