Bändin ja ex-rumpalin välienselvittely jatkuu – nyt puhuu Sólstafir

09.06.2015

Sólstafirin entinen rumpali Guðmundur Óli Pálmason julkaisi viime viikolla tiedotteen, jossa syyttää kovin sanankääntein bändin muita jäseniä – varsinkin toista perustajajäsenä Aðalbjörn Tryggvasonia – juonittelusta ja epärehellisyydestä.

Sólstafir on luonnollisesti kirjoittanut vastineen Pálmasonin syytöksille. ”Annamme virallisen lausunnon suurta tuskaa sekä hiljaista kunnioitusta tuntien. Henkilökohtaiset syyt ovat johtaneet tilanteeseen, jossa sovinnonteko on mahdotonta ja näin ollen tiemme Pálmasonin kanssa on tullut lopulliseen päätökseen”, islantilaisbändin tiedote alkaa.

Yhtye kirjoittaa, ettei tilanteeseen tultu yhdessä yössä, vaan henkilökohtaiset konfliktit muiden jäsenten ja Pálmasonin välillä ovat syventyneet ajan kanssa – asia jonka Sólstafir uskoo myös ex-rumpalin tiedostavan. Bändi pahoittelee, että virallisen lausunnon antaminen on kestänyt näin kauan, mutta yhtye ei ole osannut pukea asiaa sanoiksi ilman jäsenten yksityisyyden loukkaamista.

Sólstafir jatkaa sessiorumpalilla vahvistettuna triona – kuten on alkuvuodesta jo tehnyt. Sólstafir kiittää Pálmasonia bändin eteen tekemästään työstä ja painottaa, että Pálmason tulee saamaan hänelle kuuluvan osuuden jatkossakin.

”Emme ikinä unohda hänen rooliaan bändissä. Se on myös syy, miksi emme puhu – nyt tai tulevaisuudessa – tarkemmin syistä tämän takana”, Sólstafir päättää.

Lisää luettavaa