Sólstafir-kulisseissa kuohuu – poispotkittu perustajajäsen syyttää toista rajuin sanankääntein

03.06.2015

Sólstafirin perustajajäsen ja nykyisin entinen rumpali Guðmundur Óli Pálmason on kirjoittanut pitkän tiedotteen. Ex-rumpalin mukaan hänet erotettiin bändistä tammikuussa ja kiristettiin pysymään hiljaisena. Lisäksi bändin toinen perustaja Aðalbjörn Tryggvason on hankkinut oikeudet Sólstafirin nimeen Pálmasonin selän takana.

Pálmason kirjoittaa saaneensa päivää ennen kiertuetta sähköpostin muulta bändiltä, jossa kerrottiin hänen saaneen potkut. Hän kertoo yrittäneensä turhaan selvitellä asiaa, joka tuli hänelle yllätyksenä. Tryggvason ei ole suostunut pöydän ääreen, vaan käski ex-rumpalia hankkimaan lakimiehen, mikäli siltä tuntuu.

Pálmason sai myös selville, että Tryggvason on rekisteröinyt potkujen aikaan Sólstafirin nimen itselleen, eikä yhtiölle, jonka bändi on perustanut. Näin ollen Pálmason ei sanojensa mukaan saa minkäänlaista korvausta esimerkiksi paitamyynnistä – paidoista, jotka hän on itse suunnitellut. Kiertueella tehty levymyyntikin on pois hänen omista rojalteistaan – bändi kun on ostanut tien päällä myytävät levyt rojalteja vastaan levy-yhtiöltään.

Pahimpana puolena Pálmason pitää sitä, että hän on pitänyt Tryggvasonia parhaana ystävänään 20 vuoden ajan, ja että hän on uhrannut elämänsä bändille, joka nyt kääntää hänelle selän.

Pálmason ennakoi, että Sólstafir-leiristä tuleva vastine keskittyy häneen henkilökohtaisella tasolla, yrittäen pyyhkiä maton alle kysymykset talousasioista. Hän myöntää, että on tehnyt virheitä – kuten kuka tahansa näin pitkässä suhteessa. Hän myös kirjoittaa tiedostavansa vajavuutensa rumpalina. ”Minua parempia rumpaleita riittäisi jonoksi asti Sólstafiriin, mutta kuinka moni heistä olisi ollut valmis tekemään 20 vuotta duunia bändin eteen?”

Jäämme odottamaan Tryggvasonin puolta asioiden laitaan. Lue koko Pálmasonin tilitys tämän linkin takaa.

Lisää luettavaa