Battle Beast kommentoi Anton Kabasen erottamista Infernolle – yksinoikeudella

”Huoli bändin jatkumisesta on täysin ymmärrettävää", bändi tunnustaa.

Kuva: Aki Anttila & Juuso Soinio

Kovassa kansainvälisessäkin nosteessa oleva Battle Beast ilmoitti viime viikolla, 26. helmikuuta, että yhtyeen ja sen kitaristin Anton Kabasen tiet ovat eronneet. Monet yhtyeen fanit tyrmistyivät, tiedettiinhän Kabasen olevan yksin vastuussa Battle Beastin sävellyksistä ja sanoituksista. Alkuperäisen Infernon uutisen aiheesta löydät täältä. Rumba haastatteli Kabasta aiheesta tuoreeltaan ja kyseisen artikkelin voi lukea täältä.

Alun perin Battle Beast ilmoitti, ettei halua antaa aiheesta haastatteluja. Pienen maanittelun jälkeen bändi suostui kommentoimaan erotusuutista yksinoikeudella Infernolle. Alla on lyhentämättömänä Infernon ja yhtyeen tiedotusvastuuta hoitavan basisti Eero Sipilän välinen haastattelu siltä osin kuin yhtye halusi asiasta kertoa.

Battle Beast soittaa ensimmäisen keikkansa ilman Kabasta ja korvaavan kitaristin avustamana Mäntän Night Club Kanessa perjantaina 6. maaliskuuta.

Haluatteko kertoa Antonin erottamisen syistä enempää kuin virallisessa tiedotteessanne oli sanottu? Esimerkiksi siitä, milloin päätös erottamisesta syntyi, mitä syitä päätöksen liittyi tai muuta vastaavaa?

”Päätös oli meille kaikille todella kipeä ja tuskallinen. Vaikka bändin kesken oli pitkään ollut vaikeaa, ei se muuta sitä, että Anton on myös ollut meille kaikille läheinen ihminen. Kuukausi tien päällä pikkupakussa tekee bändiläisistä lähes perheenjäseniä. Puhumattakaan siitä, että Pyry (Vikki, rumpali) ja Juuso (Soinio, kitara) ovat olleet Antonin ystäviä pienestä pitäen. Tärkeästä ihmisestä eroaminen sattuu aina, olivat siihen johtaneet syyt mitä tahansa. Tämä oli vihoviimeinen vaihtoehto kaikille, emmekä olisi koskaan suoneet näin käyvän.”

”Tällaisten asioiden käsittelyssä mennään helposti toisen osapuolen mustamaalaamiseen, mitä emme tahdo tehdä. Siksi emme haastatteluja olisi alkujaan halunneet edes antaa, mutta nyt koimme tarpeelliseksi oikaista muutaman asiaa koskevan faktan.”

Millä mielellä luitte Rumban jutun, jossa Antonia oli haastateltu? Vastaako Antonin kuvaus totuutta niin kuin te sen ajattelette?

”Meidän perspektiivimme asiaan on erilainen, mutta mitään yhtä, objektiivista selontekoa tapahtuneesta ei toki voikaan antaa. Vaikka pahan olon aiheuttajia on monta, ei kukaan voi parilla sanalla tiivistää mikä meni vikaan. Jokainen voi tahollaan kuvitella, millainen tilanne on, että viisi ihmistä on valmis hyvästelemään yhden jäsenen kesken bändin parhaan nousukiidon.”

”Korjaamista vaatii julkisuuteen levinnyt käsitys bändin perustamisesta ja historiasta. Pyry ja Juuso ovat soittaneet yhdessä Antonin kanssa yläasteelta lähtien, ja bändi on perustettu yhteistuumin. Nimeä mietittäessä jokaisella oli useita ehdotuksia ja lopulta päädyttiin yhteisymmärryksessä yhteen Antonin ehdottamista nimistä, Battle Beast. Bändi on rakennettu vuosien aikana kaikkien hiestä, verestä ja kyyneleistä, ja pelissä on ollut kaikkien kuuden intohimo ja elämäntyö.”

Mitä vastaatte niille verkkokommentoijille, jotka epäilevät, ettei Battle Beast voi jatkaa ilman yhtä perustajajäsentään ja biisinkirjoittajaansa?

”Huoli bändin jatkumisesta on täysin ymmärrettävää – eihän kukaan meidän kirjoittamia Battle Beast -biisejä ole vielä kuullut. Tähän mennessä tehtyjen uusien biisien pohjalta minulla on erittäin kova luotto bändin tulevaisuuteen ja bändin motivaatiotaso on korkeampi kuin vuosiin.”

Ilmeisesti Antonin keikkakorvaaja/-korvaajat on vielä salaisuus?

”Kyllä. He osallistuvat projektiin ammattilaisina ja olisi väärin sekoittaa heitä enempää meidän keskinäiseen asiaamme. Pysyvästä kiinnityksestä päätetään vasta tulevaisuudessa.”