Between the Buried and Me -kitaristi vakavien syytösten kohteena – jää pois tulevalta kiertueelta

Dustie Waring kiistää hänestä esitetyt syytökset täysin.

04.05.2023

Progemetalliyhtye Between the Buried and Me’n kitaristi Dustie Waring jää sivuun yhtyeen tulevalta Pohjois-Amerikan-kiertueelta. Bändi tiedottaa ottavansa kiertueelle mukaan tuuraavan kitaristin.

Taustalla on Waringia kohtaan esitetyt vakavat syytökset seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Viime viikonloppuna keskustelualusta Redditissä nimettömänä pysyttelevä käyttäjä julkaisi pitkän kirjoituksen, jossa tämä väitti Waringin käyttäneen hänen vahvaa humalatilaansa hyväkseen ja raiskanneen hänet. Syytöksiä esittäneen naisen mukaan hän tuli myös raskaaksi ja joutui tekemään abortin. Väitteidensä tueksi käyttäjä liitti julkaisuunsa kuvakaappauksia hänen ja Waringin välisestä viestittelystä Instagramissa. Naisen mukaan tämä tapahtui viisi vuotta sitten.

”Olen sanonut itselleni, että jos en tuo asiaa julki, lisää uhreja tulee. Olen syyttänyt itseäni koko tapahtumasta. Minusta on tuntunut, etten tehnyt tarpeeksi estääkseni tapahtunutta, mutta tiedän, etten olisi voinut tehdä mitään enempää. Se ei ollut minun syyni ja olen kyllästynyt syyttämään itseäni. Se ei ollut minun vaan Dustie Waringin syy. Haluan vain saada asialle päätöksen sekä luoda turvallisen tilan muille mahdollisille uhreille astua esiin, mikäli sellaisia valitettavasti on”, nainen kirjoittaa.

Waring kommentoi syytöksiä Instagram-tarinoissaan julkaistulla tiedotteella ja kiisti jyrkästi tapahtuneen.

”Olen saanut tietooni syytöksiä viiden vuoden takaisista tapahtumista, joista on kerrottu Redditissä. En hyväksy seksiä, joka ei perustu yhteisymmärrykseen enkä ole koskaan elämässäni tehnyt mitään toisen tahdon vastaisesti tai käyttänyt ketään hyväkseni”, Waring kirjoitti sittemmin poistuneessa julkaisussa, jonka Metal Injection kirjoitti talteen.

”Syytökset ovat tulleet järkytyksenä, sillä olen omistanut elämäni auttaakseni kaikkia, jotka kaipaavat apua erilaisista asioista toipumisessa. Siksi aion nyt viettää aikaani perheeni kanssa ja keskittyä pitämään useita vuosia kestänyttä raittiuttani yllä. Tämän johdosta jätän Parallax II -kiertueen väliin. Tätä tiedotetta lukuun ottamatta tulen käsittelemään asiaa yksityisesti bänditoverieni kanssa ja keskustelemaan jatkotoimenpiteistä asianajajani kanssa suojellakseni itseäni ja perhettäni.”

Lisää luettavaa