Black Sabbathin viimeisistä keikoista tulossa dokumentti – Tony Iommilla lisäksi kasapäin materiaalia soololevyä varten

Kuva: Sam Taylor-Wood

Heavy metalin kuninkaallisiin kuuluva Black Sabbath päätti viimeisen kiertueensa helmikuussa synnyinkaupunkiinsa Birminghamiin. Vaikka Sabbathin kiertuepäivät ovatkin jääneet historiaan, soitto ei kuitenkaan vielä vaikene.

Fanien onneksi nuo viimeiset kaksi konserttia nimittäin myös ikuistettiin jälkipolville, kertoo Tony Iommi NBC:n tuoreessa haastattelussa. Eikä kyseessä ole pelkästään äänitallenne, vaan keikoista on myös kuvamateriaalia, Iommi paljastaa.

– Työstämme parhaillaan dokumenttia keikoista. Minun hommani tällä hetkellä on käydä materiaalia läpi ja katsoa, mitä olemme saaneet aikaan.

Riffimestari Iommi kertoo myös kirjoittaneensa Black Sabbathin viimeisintä 13-albumia varten materiaalia ”säkkikaupalla”. Ylimääräisiä ideoita on niin paljon, että Iommi arvelee kenties osan päätyvän ennen pitkää omalle sooloalbumilleen. Tämän lisäksi Iommi on viime aikoina säveltänyt musiikkia muun muassa Birminghamin kirkolle sekä CSI-rikossarjaan, eli kitaristi ei todellakaan lepäile laakereillaan, vaikka nyt siihen olisikin aikaa.

– En todellakaan ole jäämässä eläkkeelle soittamisesta ja muista musiikkitouhuista. Mutta syövän jälkeen minun piti katsoa asioita uudelta kantilta ja ajatella tarkemmin. Kaikki on tällä hetkellä hyvin ja vointini on mainio, mutta käyn yhä tarkastuksissa ja testeissä, Iommi toteaa.