Blind Guardianin Hansi Kürsch lopetti pitkään jatkuneen yhteistyön Jon Schafferin kanssa – ei jatka enää Demons & Wizardsissa

Taustalla on Schafferin osallisuus loppiaisen mellakoihin Washington DC:ssä.

02.02.2021

Blind Guardian -laulaja Hansi Kürsch on jättänyt Demons & Wizards -sivuprojektiyhtyeen ja lopettanut yhteistyön Iced Earth -kitaristi Jon Schafferin kanssa. Asiasta uutisoi saksalainen Rock Hard, jolle Kürsch on lähettänyt asiasta lyhyen tiedotteen.

”Kerroin maanantaina Jonille ja (duon levy-yhtiölle) Century Medialle jättäväni projektin. Ero astuu voimaan välittömästi. Yhteistyöni Jonin kanssa Demons & Wizardsin parissa on päättynyt”, Kürsch toteaa.

Kürschin eron taustalla on Jon Schafferin osallisuus loppiaisena tapahtuneeseen mielenosoitukseen, jossa Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat Amerikan pääkaupungissa Washington DC:ssä kongressitaloon. Schaffer on tällä hetkellä pidätettynä ja tätä vastaan on nostettu syytteet kuudesta eri rikosnimikkeestä.

Kun tieto Schafferin osallisuudesta loppiaisen mellakkaan tuli julki, poisti Century Media sekä Demons & Wizardsin että Iced Earthin nettisivujensa artistiroosterista. Lisäksi Kürschin pääbändi Blind Guardian julkaisi tiedotteen, jossa se sanoutui irti mielenosoittajien toiminnasta.

Kürsch ja Schaffer perustivat Demons & Wizards -sivuprojektin vuonna 1998. Kaksikko julkaisi projektin tiimoilta kolme pitkäsoittoa: Demons & Wizards (2000), Touched by the Crimson King (2005) sekä III (2020).

Lisää luettavaa